Senses Praktijkhuis: “Gezond in geest en lichaam”
Senses biedt onderdak aan psychologen tot schoonheidsspecialisten.

Alles onder één dak. Dat is het minste wat kan gezegd van Senses Praktijkhuis in Mortsel. Nog even en de groepspraktijk blaast er één kaarsje uit en ondertussen vindt steeds meer volk zijn weg naar de brede waaier aan therapeuten en deskundigen.

De waslijst die Senses aanbiedt is werkelijk enorm: vroedvrouwen, osteopaten, kinesisten, loopbaanbegeleiding, seksuologen, massage- en schoonheidsspecialisten, voedingsdeskundigen, relaxatietherapeuten, echtscheidingsbemiddeling… noem maar op. “In deze groepspraktijk stappen we toch we af van het traditionele verhaal waarbij je pakweg een dokter, psycholoog en diëtist onder één dak vindt”, weet bezielster Catherine Adriaenssen.“Dit is echt een totaalaanbod. En dat allemaal met een zeer lage drempel. Erg makkelijk voor klanten.”

Net dat enorm brede aanbod moet het uithangbord zijn van Senses Praktijkhuis. “Omdat het hier nu eenmaal erg gemakkelijk is om mensen door te verwijzen naar iemand. Ze moeten bij wijze van spreken maar de volgende deur binnenlopen. En bij heel wat gevallen en behandelingen is dat echt wel noodzakelijk. Hier heerst ook een zeer huiselijke en rustgevende sfeer, wat dan weer onze bezoekers meteen gerust stelt. Volgens ons zijn dit de praktijken van de toekomst. Mensen hebben nood aan verschillende disciplines onder één dak en vlak bij de deur. Gezondheid in geest en lichaam primeert. Zeer bewust inzetten op het psychologisch en lichamelijk welzijn, daar draait het bij ons om.”

Senses kwam in feite een beetje uit het niets toen het zich na een grondige renovatie in iets minder dan een jaar plots in de Sint-Benedictusstraat vestigde. Maar ondertussen maakten ze daar wel kennis met het gekende sneeuwbaleffect. “Mond-aan-mond-reclame deed heel veel voor ons en we blijven daar ook op inzetten. Vorig jaar stonden we nergens. En in die korte tijd groeiden we al uit tot waar we nu staan. Dat stemt ons erg hoopvol”, zegt Catherine.

Naast individuele begeleiding pakt Senses overigens ook uit met heel wat groepslessen en workshops. Zo is er op 16 april, tijdens de werelddag van de stem, de workshop ‘Stem Jezelf’ waarbij stemcoaching, ontspanningtherapie- en meditatie en stressbeheer centraal staan.

Seppe SLAETS