Sarina Wijnen

ACT-coach – Personal coach

Aanbod ACT

 

In een ACT-sessie of -traject kunnen deze zes processen aan bod komen:

  1. Om te bepalen wat voor jou in je leven van wezenlijk belang is, gaan we via oefeningen op zoek naar jouw authentieke waarden.

   

  1. We brengen in kaart wat jou bij het leven naar je waarden in de weg zit. Vaak gaat het om negatieve gedachten (‘Ik kan het niet’) en angst (‘Wat als het misgaat?). Ik leer je technieken om niet-helpende gedachten te observeren en er afstand van te nemen, waardoor je meer rust en vrijheid ervaart.

   

  1. Vaak geven we onszelf definities, positief en negatief: ‘Ik ben lief’, ‘Ik ben dom’. In beide gevallen kan dit je beperken, bijvoorbeeld als je denkt dat je altijd lief moet zijn of als je iets vermijdt omdat je gelooft dat je dom bent. Ik help je om los te komen van labels en verhalen, en om jezelf in een ruimer perspectief te zien. Meer vrijheid van handelen is het resultaat.

   

  1. We hebben allemaal bewuste en onbewuste strategieën om onprettige gevoelens weg te managen. Bijvoorbeeld Netflixen om de faalangst niet te voelen die een taak bij je oproept. Of een probleem overmatig analyseren om het verdriet eronder niet te voelen. Na bewustwording hiervan ondersteun ik je om responsen te ontwikkelen die je op lange termijn beter dienen.

   

  1. Onprettige gevoelens horen bij het leven. Ze vermijden of ertegen vechten kost je veel energie. Via mindfulness-oefeningen leer ik je om er open en nieuwsgierig naar te kijken en ze toe te laten. Dit geeft je juist energie. Plus het bereidt je voor om met die gevoelens onder de arm te doen wat je te doen hebt.
  1. Ik bekijk samen met jou welke actiestappen je kunt zetten om te handelen in lijn met je waarden, inclusief de angsten, oncomfortabele gevoelens en weerstand. Om zo een rijk, vervuld en zinvol leven te gaan leiden.