Anke Keulen

Audioloog

Contact

Graag ontvang ik u op vrijdag in Senses praktijkhuis Lier, enkel op afspraak.

T: 0493 86 66 17

Wie ben ik

Ik ben Anke Keulen, afgestudeerd aan de Thomas More Hogeschool te Antwerpen als bachelor in de Logopedie en Audiologie.  Ik werk als audioloog binnen de mobiele zorggroep. Een multidisciplinair team met een aanbod op maat voor zorginstellingen en haar bewoners. Van screening tot nazorg. Als Mobiele zorgverleners gaan we op huisbezoek bij zij die minder of niet meer mobiel zijn.

De Mobiele Zorggroep is werkzaam in heel Vlaanderen en zocht daarom een uitvalsbasis in elke provincie. Sinds 2020 is dit voor de provincie Antwerpen het Senses praktijkhuis. Daar kan iedereen met vragen over gehoorverlies, hoortoestellen of gehoorbescherming terecht voor een afspraak.
Wanneer men (tijdelijk) minder mobiel is, kan ik indien nodig op huisbezoek komen.​

 

Doelgroep

Hoortoestelaanpassing: volwassenen (vanaf 18 jaar) – ouderen
Gehoorbescherming: jongeren – volwassenen – ouderen

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

 • Indien u twijfelt over uw gehoor kunt u langskomen voor een vrijblijvende gehoortest.
 • Bij klachten over verstaanbaarheid kan een gehoortest uitwijzen of u al dan niet in aanmerking komt voor (een) hoortoestel(len).
 • Heeft u al een doorverwijzing van een NKO-arts voor een proefperiode met hoortoestellen? Dan begeleid ik u graag bij een proefperiode met hoortoestellen.
 • Op zoek naar gehoorbescherming? Er bestaan verschillende types op maat gemaakte gehoorbescherming:
  • Gaat u graag naar concerten, festivals en/of vindt u het geluid in de cinema soms wat te luid? Dan zijn op maat gemaakte oordoppen met een muziekfilter de oplossing om uw gehoor te beschermen.
  • Slaapt u niet goed omwille van lawaai in uw omgeving? Slaapdoppen, ontwikkeld in een zachter materiaal zodat u ze een hele nacht kunt verdragen, kunnen een oplossing bieden.
  • Werd u aangeraden om uw oren te beschermen in het water? Ook zwemdoppen kunnen op maat gemaakt worden.

 

Hoe verloopt een proefperiode met hoortoestellen?

Indien u reeds een voorschrift van een NKO-arts heeft, start u bij stap 3.

 1. U komt langs voor een vrijblijvende gehoortest: uw gehoor wordt getest en ik maak tijd om uw vragen i.v.m. uw gehoor te beantwoorden. Indien u in aanmerking komt voor gedeeltelijke tussenkomst van de mutualiteit verwijs ik u door naar de NKO-arts (zie stap 2).
 2. U gaat naar een NKO-arts: die zal uw gehoor testen en u een voorschrift voor gedeeltelijke tussenkomst van de mutualiteit bezorgen voor een proefperiode met hoortoestellen.
 3. U komt langs voor een ‘intake’ (eerste afspraak): ik zal u vragen welke problemen u ondervindt, voor welke situaties u oplossingen zoekt en we bespreken uw gehoorresultaat. Samen bekijken we de verschillende types hoortoestellen en kiezen het toestel dat het best aansluit bij uw gehoorverlies en persoonlijke voorkeuren.
  Voor sommige types hoortoestellen wordt er een afdruk van uw oren genomen om een op maat gemaakt oorstuk te laten maken.
 4. De proefperiode start: ik overloop met u hoe u de hoortoestellen gebruikt. U krijgt de hoortoestellen in bruikleen van mij en kan deze enkele weken uitproberen.
 5. Controleafspraak: tijdens de proefperiode worden de hoortoestellen verder afgesteld o.b.v. uw ondervindingen.
 6. Eindcontrole: wanneer u tevreden bent over de instellingen van uw hoortoestellen wordt de proef afgerond met enkele controletesten.