Ann Busquaert

Osteopaat D.O. & Kinderosteopaat ChroniSense

Contact

Graag ontvang ik u op dinsdag in Senses Praktijkhuis Lier en op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, na telefonische afspraak:

T: 0495793972
E: ann.busquaert@telenet.be
W: www.osteopathieplus.be

U kan ook rechtstreeks een afspraak plannen in mijn online agenda: klik hier.

Osteopaat ChroniSense

Een osteopatische behandeling bestaat uit het manueel opsporen en vrijmaken van bewegingsbeperkingen. Deze kunnen gelegen zijn in het hele lichaam.

Zowel zachte technieken (bij voorkeur) als ook manipulaties kunnen aangewend worden. De behandelmethoden worden in functie van de patiënt en diagnose per individu bekeken. 

Chronische klachten en CVS

De belangrijkste klacht bij het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS) is vermoeidheid die minstens 6 maanden aanhoudt en geen aanwijsbare oorzaak heeft. Bijkomende klachten kunnen concentratie- en geheugenproblemen, spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn en ziektegevoel na inspanning zijn.         

Ik zal bij chronische klachten, in welke vorm ook, werken op het oorzakelijk verband:

  • chronische stress vermindering door herstel van de balans van het (autonoom) zenuwstelsel, waar relaxatie een onderdeel van is
  • het lymfesysteem, om afvalstoffen af te voeren waardoor spier- en gewrichtsklachten, slaapstoornissen en concentratie problemen verminderen
  • de organen, meer bepaald op nieren, bijnieren darmen en lever. Een zwaar belaste lever kan klachten geven als: hoofdpijn, schouderklachten, obstipatie, vermoeidheid, ‘het koud hebben’, rugklachten, enz.
  • het immuunsysteem
  • een verbeterde doorbloeding van de skeletspieren
  • de wervelkolom.

Het doel van een osteopatische behandeling is het optimaliseren van de functie van het lichaam, zodat het zelf herstellend vermogen opnieuw kan aangewend worden.

Het lichaam herstelt zich, men krijgt op termijn een beter gevoel, minder pijn en meer energie.

Met één behandeling per 2 weken zal ik evalueren of de klachten verbeteren.