Ann Busquaert

Osteopaat D.O. | Volwassenen – Adolescenten

Contact

Graag ontvang ik u op dinsdag in Senses Praktijkhuis Lier en op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, na telefonische afspraak:
T: 0495793972
E: ann.busquaert@telenet.be
W: www.osteopathieplus.be

U kan ook rechtstreeks een afspraak plannen in mijn online agenda: klik hier.

Wie ben ik

°1965

Osteopaat D.O.

Gefascineerd door het beroep om patiënten te begeleiden naar een fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht, startte ik in 2009 een zelfstandige praktijk voor Lichaamstherapie, gespreks- en voedingsadvies.

Na het krijgen van mijn dochter met Down Syndroom en het doorleven van dat ingrijpende proces, studeerde ik vijf jaar aan ‘Belgian School Of Osteopathie’. Voor mijn thesis onderzocht ik de invloed van een neurovegetatieve behandeling op bloeddruk. Vervolgens studeerde ik ‘osteopathie bij kinderen en baby’s’ aan het ‘Fico’.

Aansluitend volgde ik een tweejarige opleiding, osteopathie voor baby’s en kinderen bij Pantha Rhei in Nederland waar Ik het diploma ‘osteopathie bij kinderen’ behaalde met onderscheiding. Ik ben tevens gediplomeerd shiatsu therapeute en voedingsdeskundige.

U kan ook een consult vragen voor gezondheidsanalyse (ESP-scan).

Doelgroep

Veel mensen met rug- of nekpijn hebben baat bij behandeling door een osteopaat. Maar de lijst van klachten waarbij een osteopaat kan helpen is veel langer.

Ook bij bijvoorbeeld migraine, whiplash, schouderklachten, bekkenproblemen, buikpijn, slechte darmwerking, verteringsproblemen, stress, overbelasting, vermoeidheid, CVS, burn-out … kan behandeling door een osteopaat zinvol zijn.

Ook is het belangrijk om te weten dat osteopathie uitkomst kan bieden voor baby’s en kinderen en zwangere vrouwen.

Wat is osteopathie

De werkvorm in de osteopathie is een systeem van manipulatieve technieken waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit beter zal functioneren. Daardoor kan het zijn eigen herstellende vermogen beter aanwenden. Hiervoor gaat men elk bewegingsverlies (craniaal, visceraal, structureel) na in het lichaam. Via de behandeling van de gevonden mobiliteitsverminderingen herstelt de osteopaat de volledige integriteit.

Het toepassingsgebied is zeer ruim daar het herstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken en de mobiliteit van de wervelkolom en organen geoptimaliseerd wordt. Ik werk vooral met zachte technieken, ook al komen manipulaties aan bod indien nodig.

Tarief

Richtprijs:
Eerste consult met intake 60€ / 45 min.
Vervolg consult  55€ / gemiddeld 35 min.

Hiervan wordt 5×10€ / kalenderjaar terugbetaald door uw mutualiteit.

U heeft geen doktersvoorschrift nodig voor een osteopathische behandeling.

U kan een gemaakte afspraak uiterlijk 48u op voorhand kosteloos telefonisch annuleren of verplaatsen. Wanneer u echter niet opdaagt of niet tijdig annuleert, zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht zonder tussenkomst van de mutualiteiten. 

Interessante links 


Gezondheidsanalyse: www.osteopathieplus.be/Osteopathieplus/Gezondheidsanalyse.aspx