Annelies Taelman

Klinisch neuropsycholoog

Contact

Graag ontvang ik u dinsdag of vrijdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, enkel op afspraak.

T: 0493/91.18.39

 

Wie ben ik

Ik studeerde klinische psychologie aan KU Leuven, optie volwassenen. Tijdens mijn studies ging mijn interesse al vroeg uit naar neurologie en (neuro)psychologische problemen bij hersenschade.

Na afstuderen deed ik ervaring op in het begeleiden van volwassenen met niet-aangeboren hersenletsels (NAH) in verschillende ziekenhuizen, verbonden aan revalidatie en neurologie. Ik volgde in die periode de universitaire opleiding ‘Klinische neuropsychologie’. Sinds enkele jaren combineer ik een onderzoeksjob aan o.a. Universiteit Antwerpen met mijn klinisch werk hier in de praktijk.

Sinds 2023 school ik me verder bij als systeemtheoretisch psychotherapeut aan de Interactie-Academie in Antwerpen, om me verder te verdiepen in therapeutisch werk bij personen met NAH en hun omgeving.

DiagnoSENS

Ik ben verbonden aan Centrum voor Neuropsychologie en zie binnen Senses praktijkhuis Mortsel voornamelijk personen met niet-aangeboren hersenaandoeningen (bv. CVA, traumatisch hersenletsel, dementie, Multiple Sclerose of ziekte van Parkinson) of personen met andere vragen rond hun cognitief functioneren (bv. aandacht, geheugen, redeneervermogen).

Tijdens een neuropsychologisch onderzoek bekijk ik of er sprake is van afwijkingen op vlak van uw denkvermogen, gedrag of emoties. Een onderzoek neemt 2 uur in beslag, nadien kunnen we samen een feedbackgesprek inplannen waarbij ik u eventueel een verder behandelplan voorstel. We bespreken welke sterktes en zwaktes uit het onderzoek kwamen en hoe ik u hier verder in zou kunnen begeleiden. Uw partner of familielid is zeker ook welkom om mee alle informatie te krijgen.

Voor meer informatie over een neuropsychologisch onderzoek verwijs ik naar de bijgevoegde flyer of mag u me altijd via de website contacteren.

Tarief

Intakegesprek (60 minuten): € 85

Individuele sessie (50 minuten): € 75

Koppelgesprek (60 minuten): € 95

Tarieven voor het neuropsychologisch onderzoek zijn afhankelijk van de hulpvraag en worden vooraf meegedeeld.

Afhankelijk van uw mutualiteit kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.