Annelies Taelman

Klinisch neuropsycholoog
Systeemtheoretisch psychotherapeut i.o.

Contact

Graag ontvang ik u op dinsdag of vrijdag in Senses praktijkhuis Mortsel, enkel op afspraak.

T: 0493/91.18.39

Wie ben ik

Ik studeerde klinische psychologie aan KU Leuven, optie volwassenen. Tijdens mijn studies ging mijn interesse al vroeg uit naar neurologie en (neuro)psychologische problemen bij hersenschade.

Na afstuderen deed ik ervaring op in het begeleiden van volwassenen met niet-aangeboren hersenletsels (NAH) in verschillende ziekenhuizen, verbonden aan revalidatie en neurologie. Ik volgde in die periode de universitaire opleiding ‘Klinische neuropsychologie’. Sinds enkele jaren combineer ik een onderzoeksjob aan o.a. Universiteit Antwerpen met mijn klinisch werk hier in de praktijk.

Sinds 2023 school ik me verder bij als systeemtheoretisch psychotherapeut aan de Interactie-Academie in Antwerpen, om me verder te verdiepen in therapeutisch werk bij personen met NAH en hun omgeving.

Aanbod

Hebt u een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een neurologische aandoening? Ervaart u veranderingen op vlak van uw emoties, gedrag en denkvermogen? Hebt u hierover vragen en/of voelt u zich hierin weinig begrepen? Loopt het moeilijk in de thuissituatie, uw relaties, op het werk of in dagdagelijkse activiteiten?

Als klinisch neuropsycholoog en systeempsychotherapeut (i.o.) is het mijn doel om personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te ondersteunen in de veranderingen die ze hierdoor ervaren. 

Afhankelijk van de hulpvraag, wordt eerst een neuropsychologisch onderzoek ingepland. Op die manier kunnen we samen uitzoeken op welke manier uw denkvermogen of uw gedrag is veranderd als gevolg van uw neurologisch probleem. Nadien start een individueel traject om u zo goed mogelijk opnieuw op weg te zetten. Hierbij is zowel cognitieve revalidatie als psychotherapeutische begeleiding een mogelijkheid. Vaak betekent een verder traject ook dat we samen met de nauwe omgeving gaan werken (bv. partner of kinderen), omdat ook zij een weg moeten zoeken met alle veranderingen.

Tarief

Intakegesprek (60 minuten): € 85

Individuele sessie (50 minuten): € 75

Koppelgesprek (60 minuten): € 95

Tarieven voor het neuropsychologisch onderzoek zijn afhankelijk van de hulpvraag en worden vooraf meegedeeld.

Afhankelijk van uw mutualiteit kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.