Bjorn Vervloet

Bjorn Vervloet Toegepaste psycholoog Senses Praktijkhuis

Psychologisch consulent

Contact

Je bent welkom bij mij in Senses Praktijkhuis te Lier op donderdag en vrijdag.

Een afspraak maken kan telefonisch of via mail. Indien je mij niet kan bereiken, laat een voicemail na zodat ik je terug kan contacteren.

T: 0499 50 14 99

E: senses.bjorn@gmail.com

Wie ben ik

Van nature uit heb ik een sterk empathisch vermogen, een intuïtief aanvoelen van wat er bij de ander speelt. Dit aanvoelen heb ik gaandeweg verder theoretisch en praktijkgericht onderlegd met het doel de medemens holistisch verder te helpen in zijn behoeften.

Een opleiding als psychiatrisch verpleegkundige, een bachelor in de toegepaste psychologie en verdere verdieping in de cognitieve gedragstherapie zijn mijn fundamenten om samen met jou op pad te gaan om bepaalde moeilijkheden aan te pakken.

Ervaring deed ik voornamelijk op binnen de psychiatrische hulpverlening, waarin ik heb gewerkt met zowel acute als chronische psychische en psychiatrische problematieken (depressie, angst, verslaving & psychose).

Omdat passie nooit stopt, staan er in de toekomst nog een postgraduaat gedragscounseling en een ACT opleiding (Acceptance and Commitment Therapy) op de planning.

Alle gesprekken vallen onder de deontologische code van de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten (BPC).

Wie kan bij mij terecht?

Volwassenen

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • Rouw en verlies: bv. ingrijpende levenssituaties, verandering
  • Sociale en communicatieve problemen: bv. assertiviteit, grenzen stellen
  • Stemmingsproblemen: bv. depressieve stemming, angstklachten
  • Identiteit- en levensvragen: bv. laag zelfbeeld, perfectionisme, terugkerende gedragspatronen, waar wil ik naartoe?
  • Verslaving bv. alcohol
  • Studieproblemen bv. faalangst, uitstelgedrag

Werkwijze

In een eerste kennismakingsgesprek nemen we de tijd en maken we de nodige ruimte om elkaar te leren kennen en luister ik graag naar jouw verhaal. Uit dit exploreren komen we tot jouw verwachtingen in verband met de sessie(s) en laten we samen een licht schijnen op de moeilijkheden waar je op botst en wat je hieraan kan veranderen.

In essentie gaan we proberen die zaken te identificeren waar je tegen aanloopt zoals bepaalde gedachten & gevoelens en het waarom. Evenzeer focussen we op zaken die jou kracht geven. Dat kunnen zijn: waarden, prestaties, persoonlijke kwaliteiten, hulpbronnen & doelen.

Doorheen dit traject dat we samen afleggen, is het de bedoeling dat je terug meer grip op jouw leven krijgt. Dit door jou concrete handvaten aan te reiken die je hierna nog lang houvast kunnen bieden.

Je mag van mij tijdens onze samenwerking een authentieke, warme en begripvolle guidance verwachten.

Tarief

Je betaalt 65€ voor een individueel gesprek van 50 minuten.

Betalen kan cash of via de bancontact-app op je smartphone.

Verplaatsen of annuleren kan tot 48 uur voor de geplande afspraak. Zo kunnen we op voorhand andere cliënten inplannen voor die specifieke datum. Indien er minder dan 48 uur op voorhand wordt geannuleerd, zal de helft van het honorarium (€32,50) aangerekend worden als tegemoetkoming. Als er minder dan 24 uur op voorhand wordt geannuleerd, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag (€65,00) in rekening te brengen.