Bram De Groote

Bram De Groote Lichaamsgerichte psychotherapeut Senses Praktijkhuis

Lichaamsgerichte Psychotherapeut ChroniSense

Contact

Graag ontvang ik u op dinsdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, enkel na afspraak.

T: 0483/438.398
E: bdegroote4u@yahoo.com

Lichaamsgerichte psychotherapie  ChroniSense

 

Als lichaamsgericht psychotherapeut ben ik gefascineerd door de samenhang van karakter(structuren) en fysische (ont)spanning. 

Het lichaam is een levende, bewuste entiteit met zijn geheugen en defensiemechanisme, primordiaal om ons te beschermen.  Mijns inziens is het werken met tactiele processen een noodzakelijke voorwaarde om tot een beter be-grijpen te komen inzage deze mechanisme(n). Dit dient in diepe rust en vertraging te gebeuren.  Binnen de oude Chinese geneeskunde waren deze tactiele processen enorm ontwikkeld.  Heden ten dage worden bepaalde uitgangspunten bevestigd door de (neuro)wetenschap, op gebied van stress respons, aandacht, cognitieve functies, welbehagen en veerkracht.  

 

Mijn opleiding binnen de ontwikkelingspsychologie, de lichaamsgerichte psychotherapie en de medische antropologie hebben me een zeer werkbaar en dankbaar kader gegeven om ongekende dieptes te verkennen in de body-mind structuur om chronische kwalen te behandelen en draagbaar te maken.  Het zelfregulerend vermogen van het lichaam staat centraal evenals het aanleren/-wenden van (autogene) training(en).