Carl De Geest

Studiecoach & studiekeuzebegeleider

Stimuleer je studiegeest en ontdek jouw potentieel!

Contact

Graag ontvang ik jou op dinsdagavond, woensdagnamiddag of zaterdagmorgen in Senses Praktijkhuis te Mortsel. Enkel na afspraak.

T: 0495 77 25 33

E: carl@studiegeest.be

W: www.studiegeest.be

 

Wie ben ik

Vanuit mijn vrijwilligerswerk als buddy bij Armentekort en als mentor bij Baanbrekers vond ik na jarenlang werken in de privésector de weg naar het één op één coachen van jongeren. Gedurende 30 jaar nam ik naast ondersteunende ook trekkende rollen in de landbouwsector op. Na het invullen van een beroepsoriëntatietest begin 2019, kwam ik erachter dat ik mijn eigen vaardigheden en interesses anders kon bekijken en ik me wilde inzetten voor jongeren. Ik volgde een opleiding als studiecoach, een postgraduaat studiekeuzebegeleiding en een accreditatie Tapas for students bij Tapascity.

Door het werken met jongeren bij Baanbrekers besefte ik dat ik inzicht wil geven in de eigen mogelijkheden en talenten van jongeren. Met meer zelfvertrouwen vinden jongeren namelijk gemakkelijker een passende studiemethode of maken ze een gerichte studiekeuze.

Bij het opnemen van een vrijwilligerswerk bij ’t Grom kwam ik erachter dat ik extra aandacht geef aan jongeren die moeite hebben om zich op de voorgrond te plaatsen. 

Doelgroep

Leerlingen secundair of studenten hoger onderwijs voor studiecoaching.

Laatstejaars humaniora en studenten hoger onderwijs voor studiekeuzebegeleiding.

Tapas for students en TaPas for Teens

Via het invullen van deze wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst krijgen jongeren een betere kijk op wie ze echt zijn. Wat zijn de unieke talenten die hen blijvend energie kunnen geven. Ze krijgen een kijk op de vaardigheden en omstandigheden die ervoor zorgen dat hun talenten al dan niet ingezet worden.

Studiecoaching

Bij trajecten ondersteun ik standaard met de TaPas for Teens of TaPas for Students tools. Zo krijgen jongeren meer inzicht waarom ze de dingen doen die ze doen. Ze leren hoe ze op een positieve manier aan hun motivatie en zelfvertrouwen kunnen werken. We gaan op een praktische manier te werk en hebben veel aandacht voor groei.

Jongeren coach ik bij het zoeken naar een methode om het studeren beter aan te pakken en effectieve doelen te stellen. Volgende thema’s kunnen aan bod komen:

  • Hoofd- en bijzaken onderscheiden.
  • Focus en concentratie vastpakken.
  • Omgaan met perfectionisme.
  • Motivatie en groeimindset verbeteren.
  • Uitstelgedrag aanpakken.
  • Structureren van de leerstof.
  • Leren herhalen en memoriseren.
  • Prioriteiten stellen, leren plannen en organiseren.

Studiekeuzebegeleiding

Met de TaPas for Students vragenlijst krijgen studenten een betere kijk op zichzelf en ontdekken de meest passende vakgebieden voor hun studies hoger onderwijs. Zo begrijpen ze welk beroep bij hun persoonlijkheid kan passen en maken een onderbouwde studiekeuze.

Jongeren leren hun talenten te zien als vaardigheden die voortdurend in ontwikkeling zijn. Op die manier evolueren ze naar een persoon die voortdurend kan en wil bijleren.  

Tarief

€60 per uur.

Er wordt na iedere sessie bij voorkeur via QR code betaald.