Catherine Adriaenssen

Klinisch Psycholoog Adolescenten & Volwassenen

Contact

Graag ontvang ik u van maandag tot vrijdag in Senses Praktijkhuis, enkel na afspraak:
T: 0476/06.92.32 

Wie ben ik

°1979

Licentiate Klinische Psychologie
Lid Belgische Federatie voor Psychologen
Lid Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen
Erkenningsnummer Psychologencommissie 792108301

Ik ben afgestudeerd aan de KULeuven als Master in de Klinische Psychologie – optie volwassenen. De jaren daarop volgend ben ik verschillende jaren werkzaam geweest als psycholoog bij GGZ WNB in Nederland, zowel op een psychose-afdeling als in het Transcultureel team. Dit combineerde ik met een praktijk als zelfstandig psycholoog voor adolescenten en volwassenen in Praktijkhuis De Heuvel te Boechout.
In 2013 heb ik de Senses Praktijkhuis in Mortsel opgericht, een multidisciplinaire groepspraktijk met een gevarieerd team van mensen die allen het lichamelijk en geestelijk welzijn van de mensen willen bevorderen. Binnen dit team ben ik zelf ook werkzaam als psycholoog. Sinds 2018 heb ik een tweede vestiging geopend in Lier, waar ik enkel als coördinator werk.

Doelgroep

Jongeren – volwassenen – ouderen

Thema’s

Ik richt me tot adolescenten en volwassenen die hulp wensen naar aanleiding van depressieve klachten, trauma, angsten, verlies- en rouwverwerking (afscheid, scheiding, ziekte), gevoelens van ontevredenheid op relationeel, professioneel of persoonlijk vlak, psychosomatische klachten (hoofdpijn, maagpijn), stress en spanning …

Heb je het gevoel dat het je allemaal teveel wordt, dat je het even niet meer weet? Blijf je maar steeds tegen dezelfde dingen aanlopen? Voel je je ongelukkig, angstig, depressief,… Heb je het moeilijk thuis, in je relatie, op het werk of op school?

Iedere mens komt problemen tegen in zijn leven en vaak geraken we er zelf uit met de hulp van familie en vrienden. Soms echter volstaat dit niet en hebben we nood aan een neutrale gesprekspartner, aan extra tijd en ruimte voor onszelf.

Met de hulp van je psycholoog leer je jezelf beter begrijpen en ga je samen op zoek naar wat je drijft of blokkeert in je leven. Zo wordt de betekenis van bepaalde gedragingen duidelijker en kom je beter in voeling met je emoties. Er wordt ruimte gemaakt om pijnlijke ervaringen te verwerken en je leert overweldigende emoties een plaats te geven. Vanuit een goed contact met je gevoelens, verlangens en behoeften, kan je zelf terug meer richting geven aan je leven.

Een psycholoog reikt geen pasklare oplossingen aan, maar gaat wel samen met jou op zoek naar wat je nodig hebt

Tarief

€ 60 voor een consultatie van 50 minuten.
Afhankelijk van uw mutualiteit kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 u. op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.