Catherine Meurisse

 Tabakoloog en rookstopcoach

“You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.”   – Bob Marley.

 

Ik ben apotheker, tabakoloog en coach gespecialiseerd in communicatie en gedragsverandering. Ik ben ook oprichter van Meurisse Efficiency Clinic: https://www.efficiency-clinic.com/

Deels werk ik als plaatsvervangend apotheker in verschillende apotheken. Daarnaast ben ik tabakoloog en rookstopcoach. Ondanks de grote motivatie om te stoppen met roken, kan een extra steun en hulp van een tabakoloog of rookstopcoach nodig en nuttig zijn.

Individuele rookstopbegeleiding gaat door in een zeer aangenaam en rustgevend kader, in Senses Praktijkhuis te Lier, Hofstraat 14

Groepsbegeleidingen worden gegeven onder de naam: “Start to STOP” cursus. Na een individuele intake word je in groepen van 12 tot 16 deelnemers begeleid tot rookstop.

Na de rookstop word je zowel in het geval van een individuele als groepsbegeleiding nog verder gevolgd voor herval preventie.

Ook sessies bij bedrijven, scholen, jeugdbewegingen, sportverenigingen, gemeente enz… kunnen aangevraagd en georganiseerd worden. Daarboven geef ik opleidingen en coaching o.a. aan artsen, apothekers en ook andere zorgverstrekkers, en ook binnen bedrijven en scholen.

Het is mijn passie om mensen te inspireren, te animeren en vooral te helpen.

Contact

Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden op 0468/11.35.18. De individuele rookstopbegeleiding gaat door in Senses Praktijkhuis te Lier, Hofstraat 14. Mailen kan ook naar rookstop@efficiency-clinic.com

Ook telefonische raadpleging of online via Zoom zijn mogelijk.

In België rookt er iets meer dan 20% van de bevolking ondanks de vele gekende schadelijke gevolgen. Verschillende kankers, hart- en vaatziekten, longaandoeningen, schade aan het ongeboren kind,  impotentie, blindheid, tandbederf, snellere veroudering enz… Passief roken is als het ware nog schadelijker, zowel voor mensen als huisdieren. Toch is het voor velen een uitdaging om ermee te stoppen. Nicotine blijkt één van de meest verslavende stoffen te zijn, al is dit slechts een deel van de afhankelijkheid, waar men vrij snel van afgekickt geraakt. De gewoonte daarentegen…  En toch kan iedereen stoppen met roken, of je nu 5 sigaretten of 5 pakjes per dag rookt. Het gemiddeld aantal stoppogingen is tussen 5 en 7, alvorens men er definitief van af is. Geef dus niet te gauw op, want elke poging is de weg naar een succesvolle stop.

Wanneer men rookstopmedicatie combineert met begeleiding door een tabakoloog, liggen de slaagkansen tot 3x hoger. Bovendien betaalt het ziekenfond hiervoor een deel terug, zodat eigen opleg slechts tussen 1 en 15€ per kwartier bedraagt.

Stoppen met roken betekent gezondheidswinst op elk ogenblik, ook als er al ziektebeeld is opgetreden. Rookstop betekent sneller herstel van bepaalde aandoeningen, beter aanslaan van therapie en verminderen van kans op hervallen of uitbreiding van de ziekte. Daarom is het zeker bij kanker niet te laat om toch nog te stoppen.