Cheyenne Rectem

Cheyenne Rectem, Toegepaste psycholoog & Bemiddelaar Senses Praktijkhuis Lier

Erkend familiaal bemiddelaar
Psychologisch consulent

Contact

U bent welkom bij mij op donderdag en vrijdag in Senses Praktijkhuis Lier, na afspraak.

Een afspraak kan gemaakt worden via mail of telefonisch. Indien ik niet bereikbaar ben, gelieve een voicemail in te spreken zodat ik u zo spoedig mogelijk terug kan contacteren.

T: 0491 88 00 83

E: cheyenne.senses@outlook.com

Wie ben ik

Ik ben Cheyenne Rectem, psychologisch consulent en erkend familiaal bemiddelaar.

In 2018 behaalde ik mijn diploma tot psychologisch consulent aan Thomas More Antwerpen (PBA Toegepaste Psychologie). Ik startte deze opleiding vanuit een interesse in de menselijke psychologie en het verhaal achter de persoon.

Hierna volgde ik nog een postgraduaat bemiddeling met als specialisatie familiale bemiddeling waarvoor ik erkend ben door de Federale Bemiddelingscommissie.

Als familiaal bemiddelaar is het mijn rol om samen met jullie aan de slag te gaan wanneer er een conflict of meningsverschil heerst.

Momenteel ben ik halftijds werkzaam als psychologisch consulent op de psychogeriatrie, waar ik werk met chronische psychiatrische en psychologische problematieken.

Doelgroep

Volwassenen

Thema’s

  • Echtscheidingen (EOT, familiale overeenkomst, …)
  • Ouderschapsovereenkomsten
  • Verblijfsregelingen
  • Conflicten in familiale setting
  • Omgangsregeling

Mocht u twijfelen over een bepaalde hulpvraag, neem dan gerust contact op zodat we samen kunnen bekijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Waarom kiezen voor familiale bemiddeling?

Wanneer het uitklaren van een conflictueuze situatie tussen jullie niet lukt of moeilijk verloopt, zijn er verschillende opties. Om een procedure via de rechtbank te voorkomen, welke doorgaans duurder en langer is, kan er beroep gedaan worden op een erkend familiaal bemiddelaar.

Tijdens deze bemiddeling streven we naar een win-win situatie voor beide partijen. Het biedt de mogelijkheid om samen aan tafel te zitten om tot een voor en door jullie aanvaardbare oplossing te komen, dit met aandacht voor ieders belangen.

Als bemiddelaar heb ik een meerzijdige partijdigheid wat maakt dat ik ervoor zal zorgen dat alle partijen gehoord worden en aan bod komen tijdens de gesprekken. Mochten er kinderen betrokken zijn, wordt er ook gekeken naar hun belangen. Indien men dit wenst kunnen ook zij gehoord worden.

Het is van belang dat alle partijen vrijwillig deelnemen aan een bemiddeling. Hierbij dienen jullie open te staan om te luisteren en te praten met elkaar. Iedere partij is vrij om op elk moment een bemiddelingsproces te pauzeren of stoppen.

Aangezien elk traject verschillend is, zal het aantal sessies afhankelijk zijn van  jullie nood. 

Werkwijze

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek neem ik de tijd om te luisteren naar jullie verhaal. Ter afsluiting van dit gesprek dient er een bemiddelingsprotocol ondertekend te worden, met daarin het onderwerp en de werkwijze.

Hierna volgen er nog gesprekken tot jullie een gezamenlijk akkoord bereiken voor het onderliggende conflict. Dit akkoord wordt vervolgens opgesteld, nagelezen en ondertekend door jullie. Indien gewenst kan dit verzoekschrift ingediend worden bij de rechtbank ter homologatie waardoor dit akkoord dezelfde uitvoerende kracht krijgt als een vonnis.   

Ik probeer een veilig en vertrouwelijk klimaat te creëren waar u van mij een onpartijdige, neutrale houding mag verwachten en waar ik vertrouwen hoog in het vaandel draag.

Tarief

Een individueel gesprek duurt 60 minuten en kost €70.

Een bemiddelingsgesprek duurt 60 minuten en kost €120.

Het opmaken van documenten gebeurt aan €120 euro per uur.

Voor een gerechtelijke bemiddeling wordt eenmalig een kost van €120 euro aangerekend voor de bijhorende administratieve formaliteiten.

Betalen kan cash of via Payconiq.