Chloë Bal

 kinder- en jongerenpsycholoog

Contact

Voor een consultatie kan je bij mij op zaterdag terecht in Senses Praktijkhuis, na afspraak:

T: 0486262894
E: chloebal.senses@gmail.com

Wie ben ik en hoe werk ik?

°1990

Ik ben Chloë en van kleins af aan had ik al een passie voor de mens: zowel in mijn kind- als jeugdjaren observeerde, analyseerde en praatte ik al graag. Aandacht voor en contact met de ander stond centraal. In het middelbaar koos ik dus resoluut voor de humane wetenschappen, wat dan weer uitmondde in een pad naar de universiteit van Brussel. Wegens een grote passie voor zowel onze menselijke geest als het lichaam, koos ik voor de afstudeerrichting Biologische (Klinische) Psychologie. Menselijke gedragingen hebben altijd een fysieke link en andersom – het is een essentiële verbinding. Dit neem ik steeds mee in mijn benadering van mens, kind, jongere.

Na mijn opleiding psychologie aan de VUB, behaalde ik aan de universiteit van Antwerpen mijn postgraduaat Lerarenopleiding. Ik werkte eerst gedurende 1 jaar als opvoedster/begeleidster te Wingerdbloei (jongeren) en daarna begon ik mijn carrière als leerkracht in het 5de en 6de middelbaar. Omdat ik mij nog meer wou verdiepen in de weg die het kind en de jongere aflegt, maar hen hierin ook wou begeleiden, volgde ik ondertussen een opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Educatieve Academie te Berchem. Hier stoomden ze mij klaar om interactief met kinderen te werken, voornamelijk met behulp van creatieve technieken. De rol van het speelse kind stond hier centraal en dat neem ik eveneens mee in mijn manier van werken.

Thema’s

Zowel kinderen, jongeren alsook ouders en andere gerelateerde kunnen bij mij terecht voor:

  • opvoedingsproblemen
  • schoolse moeilijkheden, observaties
  • aandachts- en concentratieproblemen
  • moeilijkheden bij hoogsensitiviteit
  • emotionele problemen: angst- en depressie, zelfbeeld/zelfvertrouwen, faalangst, stress
  • eet- en gezondheidsproblemen
  • oververmoeidheid en spanning

Tarief

50 € voor een consult van 1 uur, contant en ter plaatse te betalen.
Annuleren kan door ten minste 24u op voorhand te verwittigen, bij voorkeur via telefoon of SMS. Indien er niet tijdig verwittigd wordt, wordt het consult aangerekend.