Chloë Van Hirtum

Chloe Van Hirtum Klinisch Psycholoog Senses Praktijkhuis

Klinisch psycholoog & Psychologisch consulent

Contact

Je kan bij mij terecht in Senses Praktijkhuis Mortsel op donderdag of online.  Een afspraak kan gemaakt worden via mail of telefonisch. Gelieve bij voicemail een boodschap in te spreken zodat ik je opnieuw kan contacteren.

E: chloe.vanhirtum@outlook.com

T: 0472/07.80.08

Wie ben ik

Mijn naam is Chloë Van Hirtum. Ik ben in 2019 afgestudeerd als psychologisch consulent aan Thomas More Antwerpen. Ik ben ook aangesloten bij ‘Beroepsvereniging voor psychologisch consulenten’. Tijdens deze opleiding kreeg ik de kans om leerlingen te begeleiden in een lagere school en een buitenlandse stage te doen in een praktijk voor psychologische en pedagogische onderzoek en advies. Hierna koos ik ervoor om mezelf verder te verdiepen in de klinische psychologie aan de hand van een masteropleiding. Naast dit avontuur besloot ik ook mijn eigen laagdrempelige praktijk op te starten voor counseling en coaching. Door mijn studies en werkervaring kreeg ik de kans om mijn therapeutische voelsprieten nog meer af te stemmen. Na mijn eindstage bij een zelfstandige praktijk begon het al snel te kriebelen om verder aan de slag te gaan. In 2022 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de Vlaamse Vereniging Van Klinisch Psychologen. 

Naast psychologisch consulent en klinisch psycholoog ben ik ook internationaal register hypnosetherapeut. 

Wat er voor mij echt toe doet is mensen helpen. Het klinkt cliché, maar er is niets zo mooi dan naar een wereld te streven waar iedereen de beste versie van zichzelf kan leven. 

Hoe ga ik te werk?

Elk traject start met een intakegesprek. Dit wordt gezien als een soort kennismakingsgesprek. Er wordt de tijd genomen om aandachtig te luisteren naar jouw bezorgdheden en moeilijkheden. We maken een algemene schets van jou en je omgeving. Er wordt ook stilgestaan bij onze therapeutische relatie. Het is belangrijk dat er een wederzijds gevoel is van engagement, vertrouwen, authenticiteit en respect. Op deze manier kunnen we een veilige sfeer creëren waarin er ruimte is om te ontdekken wat er goed gaat en wat je graag anders wil zien.

De verdere opbouw van de sessies hangt af van jouw hulpvraag. De sessies worden ondersteund door psycho-educaties om meer inzicht te verwerven in situaties, maar er kunnen ook nieuwe handvaten aangereikt worden die u kunnen helpen in het dagelijks leven. Het hulpaanbod wordt aangepast aan de hulpvraag.

Als cliënt sta je centraal. Zo hanteer ik een integratie van verschillende stijlen en vormen waar jij je comfortabel mee voelt.

Doelgroep

 • Volwassenen vanaf 18 jaar
 • Ouderen

Thema’s

 • Angstklachten
 • Depressieve gevoelens
 • Burn-out
 • Relatiemoeilijkheden
 • Emotionele moeilijkheden
 • Identiteit- en levensvragen
 • Onzekerheid en negatief zelfbeeld
 • Perfectionisme/ faalangst/ uitstelgedrag
 • Stress

Het is niet altijd evident om je hulpvraag in een ‘hokje’ te laten passen. Gelukkig hoeft dit ook niet!

Psychologische begeleiding draait om een persoonlijke aandacht voor al jouw behoeften. Dit kan gaan van begeleiding, ondersteuning tot voorkomen van psychologische moeilijkheden. We kunnen inzetten op jouw veranderingsproces, persoonlijke groei of ergens waar je op vast loopt. We kunnen allemaal op een punt komen waarop we er zelf moeilijk uit geraken. Iedere hulpvraag is alvast de moeite waard om verder te verkennen. Neem dus gerust contact op als je twijfelt over een bepaalde hulpvraag, je bent steeds welkom voor een intakegesprek. Hierna bekijken we welke aanpak voor jou comfortabel is.

Tarief

€70voor een consultatie van 60 minuten

Je kan cash of via Payconic betalen.

Het aantal gesprekken is afhankelijk van jouw noden en wensen naar begeleiding toe.

Afhankelijk van uw ziekenfonds kan u genieten van een gedeeltelijke terugbetaling.

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen als een geplande afspraak niet kan doorgaan. Indien er minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, zal het volledige bedrag aangerekend worden als tegemoetkoming.