Elien Bettens

Elien Bettens Seksuoloog Senses Praktijkhuis Boom

Klinisch seksuoloog VVS io & Relatietherapeut io

Contact

Ik ontvang jou/jullie graag op dinsdag en woensdag en in Senses Praktijkhuis te Boom, na afspraak. U kan zowel individueel als samen met uw partner(s) bij mij terecht.

Aanmeldingen gebeuren liefst via e-mail.

E: senses@elienbettens.be

T: 0469/21.25.07

Wie ben ik

Mijn naam is Elien Bettens, seksuoloog en daarnaast ook relatietherapeut in opleiding.

Als sociaal en zorgzaam persoon hecht ik veel belang aan het welzijn van anderen. Ik geloof dat een gezonde seksualiteit essentieel is voor het algemene welzijn van individuen, relaties en gezinnen. Tijdens mijn bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen ben ik in contact gekomen met de seksuologie, wat me meteen aansprak. Na mijn opleiding heb ik besloten om de Master Seksuologie aan de KUL te volgen, die ik ook succesvol heb volbracht. Tijdens mijn opleiding Seksuologie was ik erg geïnteresseerd in het vak ‘Relatie- en gezinstherapie’. Relatieproblematiek en seksuele problematiek zijn immers nauw met elkaar verbonden. Dit heeft me ertoe gebracht om een opleiding relatietherapie bij Rapunzel vzw te starten, waar ik momenteel mee bezig ben.

Ik wil graag mensen helpen met hun zorgen/problemen/bezorgdheden rond seksualiteit, relaties en intimiteit. Seksuele en relationele zorgen zijn immers veelvoorkomend bij zowel individuen als koppels. Samen met jou/jullie zoek ik graag uit hoe ik jullie het best kan helpen om deze zorgen aan te pakken.

 

Doelgroep

Jongvolwassen, volwassenen, ouderen zowel individueel als in koppel.

Thema’s

Thema’s seksuologie

Ik help jou/jullie graag verder met volgende vragen/zorgen/bezorgdheden:

  • Opwinding: verminderde, geen of verhoogde mentale opwinding en/of genitale opwinding (erectieproblemen, moeilijkheden m.b.t. vochtig worden)
  • Verlangen: verschil in verlangen met partner, geen verlangen, te veel verlangen
  • Orgasme/ejaculatie: vroegtijdige ejaculatie/orgasme, geen orgasme, vertraagd orgasme
  • Zorgen omtrent het ervaren van pijn: bv. dyspareunie, vaginisme
  • Seksuele identiteit
  • Seksuele ontwikkeling
  • Seksuele onzekerheden
  • Seksuele ontevredenheid
  • Vastgelopen ervaringen en/of situaties
  • Andere problemen of klachten m.b.t. de (seksuele) relatie

Thema’s relatietherapie

Als relatietherapeut sta ik klaar om jou/jullie te begeleiden met betrekking tot jouw/jullie relatie(s). Soms raken mensen en koppels verstrikt in een web van misverstanden, communicatieproblemen en emotionele afstand. Tijdens de sessies wordt er dieper ingegaan op belangrijke gebeurtenissen die jouw/jullie relatie hebben beïnvloed. Samen creëren we een veilige omgeving waar je je onuitgesproken gevoelens en gedachten kan verkennen. We gaan op zoek naar wat je nodig hebt om verder te kunnen groeien, of dit nu samen of apart is.

Of het nu gaat om het herstellen van vertrouwen, het verbeteren van communicatie of het herontdekken van passie en intimiteit, het doel is om jou/jullie op weg te helpen naar een gezonde, bevredigende relatie. Daarnaast kan ik jou/jullie ook helpen bij het erkennen dat een relatie soms niet langer de juiste keuze is voor beide partijen.

Mijn rol is om jou/jullie te begeleiden bij het nemen van beslissingen en jou/jullie te ondersteunen, ongeacht welke richting je zal kiezen.

Werkwijze

De aanmelding gebeurt liefst per e-mail. We zoeken dan samen naar een gepast moment om een eerste gesprek, het intakegesprek, in te plannen.

Voorafgaand aan dit gesprek ontvangt elke persoon een formulier met een aantal vragen die in het intakegesprek overlopen en besproken worden. Dit formulier heeft als doel om jou/jullie van in het begin zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en bekijken we jouw/jullie zorgvraag of zorgvragen en verwachtingen.

Na de intake wordt er samen gekeken of ik de juiste persoon ben om jou/jullie verder te begeleiden. Beide partijen moeten zich goed voelen om het traject te kunnen verderzetten. Vertrouwen is hierbij enorm belangrijk, alles wat gezegd wordt valt dan ook onder het beroepsgeheim.

Belangrijk om te weten is dat elk verhaal anders is en dat een therapeut daarom geen pasklare antwoorden heeft. Er wordt namelijk samen gewerkt aan de zorgen/vragen/bezorgdheden die jij/jullie belangrijk vindt/vinden. Het is daarom moeilijk om op voorhand te zeggen hoeveel sessies nodig zullen zijn.

Tarief

Een individuele sessie duurt 50 minuten en bedraagt €65.

Een sessie voor een koppel duurt eveneens 50 minuten en bedraagt €75.

Betalingen kunnen cash of via payconiq gebeuren.

Een afspraak annuleren kan tot 24 uur op voorhand. Indien dit niet (of minder dan 24 uur op voorhand) gebeurt ben ik genoodzaakt het volledige bedrag van deze sessie aan te rekenen.