Elise Allison

 Diëtiste, diabeteseducator en onco-diëtiste

Contact

Je kan elke vrijdag bij mij terecht in Senses Praktijkhuis (Mortsel), enkel na afspraak:

 • E: dietiste.eliseallison@gmail.com
 • T: 0493 08 35 85

Gelieve tijdig te verwittigen als je niet aanwezig kan zijn of de consultatie wenst te verplaatsen.

Wie ben ik

De combinatie van mijn interesse in voeding, biomedische wetenschappen en het sociale aspect van het beroep diëtist, deed mij enkele jaren geleden kiezen voor de bacheloropleiding Voedings- en Dieetkunde aan de Artesis Plantijn Hogeschool. Een keuze waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Na mijn afstuderen behaalde ik nog een postgraduaat diabeteseducator en oncologische diëtetiek. In het voorjaar van 2019 volg ik nog een opleiding over voeding bij kinderen en jongeren.

Mijn eerste werkervaring was een job als zelfstandige diëtiste. Voor 4 maanden nam ik de praktijk van een diëtiste over tijdens haar zwangerschapsverlof. Sinds november 2017 werk ik halftijds in AZ Klina, campus De Mick. Vanaf februari 2019 combineer ik dit met werk als zelfstandige diëtiste binnen Senses Praktijkhuis.

Ik ben erkend door het RIZIV en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) en de Diabetes Liga.

Thema’s

 • Gezonde voeding
 • Overgewicht, obesitas, voeding bij bariatrische heelkunde
 • Ondergewicht, ondervoeding, sondevoeding
 • Voeding bij diabetes
 • Voeding ter preventie van, bij en na kanker
 • Vegetarische & veganistische voeding
 • Verhoogde cholesterol en / of bloeddruk
 • Maag-darmproblemen (constipatie, diarree, PDS (FODMAP-dieet), ziekte van Crohn, colitis ulcerosa,…)
 • Lactose-intolerantie
 • Coeliakie (glutenintolerantie)
 • Chronische nierinsufficiëntie, nierdialyse
 • Neurologische en neuromusculaire aandoeningen (MS, ALS, epilepsie (ketogeen dieet), ziekte van Parkinson)
 • Voeding met aangepaste consistentie (kauw- en slikproblemen)

 

Tarief

Consultatie Tijdsduur Tarief
Eerste consultatie: intake 60 min € 50
Tweede consultatie: advies 45 min € 35
Opvolgconsultaties 30 min € 25

De consultaties dienen cash betaald te worden.

Sommige mutualiteiten voorzien een (gedeeltelijke) terugbetaling. De voorwaarden zijn voor elk ziekenfonds verschillend.

 

Doelgroep

 • Volwassenen
 • Senioren
 • Kinderen en jongeren

 

Werkwijze

Wil je graag enkele kilo’s afvallen? Wil je meer duidelijkheid over wat een gezonde voeding nu juist inhoudt? Of heb je een specifieke aandoening of klacht waarbij voeding een rol speelt? Als gediplomeerd diëtiste kan ik je hierbij helpen.

Bij mij kan je terecht voor persoonlijk en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

Persoonlijk, omdat iedereen zijn eigen rugzakje heeft, zijn eigen leefwijze, doelstellingen en verwachtingen. Wetenschappelijk onderbouwd, omdat we tegenwoordig via de media overspoeld worden door allerlei wonderdiëten en een overdaad aan tegenstrijdige informatie over voeding. Op de duur zie je door de bomen het bos niet meer. Graag help ik jou hier wat meer duidelijkheid in te krijgen.

AANMELDING

Contact opnemen kan via mail, telefonisch of via het aanmeldingsformulier op mijn website. Ter voorbereiding van de eerste consultatie stuur ik je via mail een kort intakeformulier met enkele algemene vragen. Zo kan ik mij optimaal voorbereiden op ons gesprek.

EERSTE CONSULTATIE: INTAKE

Je mag plaatsnemen in de wachtzaal op het tweede verdiep, waar ik je kom ophalen.

Tijdens het intakegesprek luister ik naar jouw verhaal over voeding en gezondheid. In het kader van welk voedingsadvies kom je? Wat zijn je verwachtingen en doelstellingen? We bespreken je eet- en leefgewoonten, motivatie, medische voorgeschiedenis en eventuele klachten.

Daarna evalueren we je eetpatroon. We bekijken samen wat we hier aan kunnen aanpassen om een realistisch doel te bereiken. Hiermee stellen we enkele aandachtspunten op. Ik geef je alvast een eerste versie van het voedingsschema mee en vraag je een eetdagboekje bij te houden. Het persoonlijk voedingsschema stel ik voor je op tegen de tweede consultatie.

Wat neem je mee?

Als je recente labowaarden of andere verslagen hebt mag je deze zeker meebrengen. Een doorverwijzing van de arts mag ook, maar is enkel verplicht als je komt in het kader van het voor- of zorgtraject diabetes of chronische nierinsufficiëntie.

TWEEDE CONSULTATIE: ADVIES

Tijdens de tweede consultatie evalueren we de voorbije periode: wat ging er goed, wat ging er minder? Ook bespreken we het voedingsschema. Op basis van moeilijkheden tijdens de eerste 2 weken en bevindingen uit het voedingsdagboekje kunnen we hier eventueel verdere aanpassingen aan doen. Het voedingsadvies wordt verder aangevuld: ik geef je meer informatie over voedingsmiddelenkeuze, hoeveelheden, bereiding van maaltijden,… Het dagschema dat je meekrijgt dient als handvat om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

OPVOLGCONSULTATIES

Je mag zelf beslissen of je na de intake en het advies nog verdere opvolging wenst. Voor vele voedingsadviezen is dit wel aangeraden. We bekijken je vooruitgang, ik luister naar je ervaringen en vragen, motiveer je, geef extra informatie en help je mee naar oplossingen te zoeken wanneer er zich problemen voordoen. De gemiddelde tijd tussen twee consultaties is 3 weken. Korter of langer kan uiteraard ook. Naarmate de nieuwe levensstijl je meer en meer eigen wordt zal de tussentijdse periode langer worden. Uiteindelijk hoop ik je los te laten als je doelen bereikt zijn, met een frisse kijk op voeding en gezondheid.