Elise Allison

 Diëtiste, diabeteseducator en onco-diëtiste

Contact

Je kan elke vrijdag bij mij terecht in Senses Praktijkhuis (Mortsel), enkel na afspraak:

  • E: dietiste.eliseallison@gmail.com
  • T: 0493 08 35 85

Gelieve tijdig te verwittigen als je niet aanwezig kan zijn of de consultatie wenst te verplaatsen.

Wie ben ik

De combinatie van mijn interesse in voeding, biomedische wetenschappen en het sociale aspect van het beroep diëtist, deed mij enkele jaren geleden kiezen voor de bacheloropleiding Voedings- en Dieetkunde aan de Artesis Plantijn Hogeschool. Een keuze waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Na mijn afstuderen behaalde ik nog een postgraduaat diabeteseducator en oncologische diëtetiek. In het voorjaar van 2019 volg ik nog een opleiding over voeding bij kinderen en jongeren.

Mijn eerste werkervaring was een job als zelfstandige diëtiste. Voor 4 maanden nam ik de praktijk van een diëtiste over tijdens haar zwangerschapsverlof. Sinds november 2017 werk ik halftijds in AZ Klina, campus De Mick. Vanaf februari 2019 combineer ik dit met werk als zelfstandige diëtiste binnen Senses Praktijkhuis.

Ik ben erkend door het RIZIV en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) en de Diabetes Liga.

Tarief

Consultatie Tijdsduur Tarief
Eerste consultatie: intake 60 min € 50
Tweede consultatie: advies 45 min € 35
Opvolgconsultaties 30 min € 25

De consultaties dienen cash betaald te worden.

Sommige mutualiteiten voorzien een (gedeeltelijke) terugbetaling. De voorwaarden zijn voor elk ziekenfonds verschillend.

Voedingsadvies bij en na kanker

Kanker en de behandeling ervan is zowel op fysiek als psychologisch vlak heel zwaar. Omdat de ziekte veel energie vraagt van je lichaam, is het vaak nodig om extra calorieën en eiwitten in te nemen. Voeding kan de kanker zelf niet genezen, maar heeft wel een belangrijke ondersteunende rol. Een goede voeding zorgt ervoor dat je in een betere conditie blijft en de behandeling beter verdraagt. Het zorgt onder andere voor een betere weerstand, een betere wondgenezing en vermindert het risico op complicaties.

In vele gevallen is het moeilijk om je gewone eetpatroon te blijven volgen. Meer dan de helft van de kankerpatiënten krijgt te maken met ondervoeding, soms al voor de diagnose gesteld is. Langs de andere kant hebben sommige patiënten last van ongewenste gewichtstoename, wat geregeld voorkomt bij hormoontherapie die onder andere bij borstkanker gegeven wordt.

Verder hebben veel patiënten meerdere voedingsklachten. Het kan gaan om een verminderde eetlust en afkeer van bepaalde voedingsmiddelen, smaak- en geurveranderingen, een droge of pijnlijke mond, slikproblemen, misselijkheid en braken, diarree, constipatie, vermoeidheid,… De maaltijden – die normaal een moment van ontspanning en gezelligheid zouden moeten zijn – worden een last.

Als gespecialiseerd oncologisch diëtist kan ik je helpen in de zoektocht naar een optimaal voedingspatroon, om je in een zo goed mogelijke conditie te houden voor, tijdens en na de behandeling. Verder kan ik je advies geven bij het behoud van een gezond gewicht en bij het voorkomen, verminderen of verhelpen van voedingsklachten. Ook bij vragen over voedingssupplementen, speciale diëten en het aandeel van voeding in de preventie van kanker kan je bij mij terecht.