Erwin Van Brussel

Erwin Van Brussel Acupunctuur Senses Praktijkhuis

Acupuncturist & Shiatsu massage

“Where the mind goes, energy flows.”
(Ernest Holmes)

Contact

Ik ben te bereiken na telefonische afspraak in Senses Praktijkhuis te Lier en Boom.

T: 0497/81.00.94

E: erwin.senses@gmail.com

Wie ben ik

°1975

Vader van twee prachtige jong volwassen kinderen

Nog voor ik mijn opleiding als verpleegkundige startte, had ik al een passie voor de natuur en de geneeskrachtige werking van planten, mineralen, het helend effect van voeding en geuren. Ik volgde verschillende opleidingen als herborist, macrobiotische voeding, permacultuur, ecologisch bouwen, voetreflexologie, naturopaat, etherische oliën, relaxatietherpeut, hot-stone en kruidenstempelmassage, Tai-chi…

Na mijn 3 jarige opleiding als shiatsu therapeut, was mijn interesse gewekt om me verder te verdiepen in de Chinese geneeskunde en al haar facetten. Ik behaalde mijn diploma acupunctuur in 2006 na een stage in het ziekenhuis in Beijing en had een eigen praktijk in West Vlaanderen.

Daarnaast heb ik mij verder verdiept in de Japanse acupunctuurtechniek zodat ik ook de doelgroep van kinderen en jongeren kon bereiken. Veel mensen hebben angst voor naalden, waardoor ik met de combinatie van shiatsu en de zachtere Japanse technieken ook deze mensen kan overtuigen.

Thema’s

Sigma ∑ de achttiende letter uit het Griekse alfabet, is het symbool voor de som van gelijksoortige termen.

Dit is net wat ik tracht te bereiken met mijn acupunctuur en shiatsu behandelingen. Op zoek gaan naar de som van het geheel als mens.

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is acupunctuur meer dan het inbrengen van naalden om pijn te verlichten. Acupunctuur is een complex, van oorsprong oosterse, medische behandelwijze met als doel herstel van de lichaamsbalans en stoornissen in het functioneren van het lichaam. Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van klachten, ziekten en het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Naast de techniek van het stimuleren van bepaalde punten op het lichaam (naaldjes, massage Tuina of shiatsu , cupping, moxa, strekkingen of beweging zoals tai chi en Qi Qong) is er ook aandacht voor het gebruik van de juiste aangepaste voeding, kruidentherapie en ademhalingstechnieken.

Acupunctuur is ondertussen al lang niet meer “nieuw”. Er werd door het WHO (World Health Organisation) een lijst opgesteld met alle indicaties waarvoor acupunctuur kan ingezet worden.

De meest gekende klachten zijn pijnbehandeling, allergieën, gynaecologische aandoeningen, verslavingen, mentale stoornissen, en niet te vergeten… de preventieve behandeling met acupunctuur. Een manier van kijken naar gezondheid waar we hier in het Westen soms wat meer aandacht voor zouden mogen hebben.

Meer info vind u op de site van de beroepsfederatie Eufom: www.eufom.com

Staat uw klacht niet op de indicatielijst,  neem dan contact op met mij en leg uw klacht voor. Samen bespreken we wat de beste aanpak is.

Tarief

  • 1ste consult + behandeling (60-80 min ): 65 €
  • Vervolg consult (+/- 50 min) : 45 €
  • Shiatsu massage (60-90 min ): 90 €
  • Kinderen jonger dan 12 jaar (20-30 min ): 20 €

De betaling kan cash gebeuren of met Payconiq.

Indien je aangesloten bent bij Helan, Neutrale of Liberale mutualiteiten, kan een gedeelte van je acupunctuurbehandeling terugbetaald worden. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden, in het kader van een hospitalisatieverzekering, een volledige acupunctuurbehandeling