Francis Van Tricht

Chiropractor D.C.

 

Contact

Consultaties op woensdagnamiddag en zaterdagmorgen en dit enkel na telefonische afspraak

T: 0477 98 55 00

Wie ben ik

°1958

Lid van de Belgische Vereniging van Chiropractors (BVC)

Opleiding

Diploma van Doctor of Chiropractic werd behaald in de USA aan het Palmer College of Chiropractic in de periode van 1982 tot 1986.
Van 1996 tot 2000 werd een bijkomende opleiding chiropractische neurologie gevolgd via het Carrick Institute in de USA.
2006: afgestudeerd aan het SRISD (Spine Research Institute of San Diego) als Whiplash and Brain Injury Traumatology Graduate

Werkervaring

Sinds 1987, als lid van de BVC (Belgische Vereniging van Chiropractors), werkzaam in een privé praktijk die momenteel uitgegroeid is tot het Rugcentrum op de Bredabaan te Merksem.

Expertise

Het behandelen van rug- en nekklachten alsook de geassocieerde klachten zoals spanningshoofdpijn en uitstralende pijn naar armen en benen. Het wegwerken van wervel- en bekkenblokkages zal de pijn aanpakken door het verbeteren van de houding en beweging van de wervelkolom en zal daardoor ook voorzien in de zo belangrijke vrije zenuwdoorgang naar de rest van het lichaam.
De wetenschappelijke onderbouwing maakt dat de chiropractische behandeling volledig kadert binnen het totaalbeeld van een goede gezondheidszorg.

Voorwaarden

Men kan een erkende chiropractor, lid van de BVC, rechtstreeks consulteren. Er is een beperkte tussenkomst van het ziekenfonds. Daar waar nodig zal voorzien worden in een multidisciplinaire aanpak, die vaak noodzakelijk is om een optimale gezondheid en rehabilitatie van de patiënt te bekomen.

Tarieven

Richtprijzen:

  • Intake 65€
  • Gewone consultatie 50€