Frederik Philippart

Frederik Philippart Senses Praktijkhuis Psychotherapeut

Oplossingsgericht cognitief systeemtherapeut
EMDR practitioner enkelvoudig en meervoudig trauma io

Contact

Ik ontvang je graag na afspraak op maandag, donderdagavond en zaterdagnamiddag in Senses Praktijkhuis te Mortsel.

T: 0472/65 23 66
E: frederiksenses@gmail.com

Wie ben ik

Ik behaalde in 2017 mijn graduaat in de orthopedagogie en begon daarna te werken als begeleider bij vzw Ondo te Antwerpen. Ik begeleid er meerderjarige mensen met een beperking, vaak met bijkomende psychiatrische problematiek. De bedoeling van onze ondersteuning is om hun kwaliteit van leven te verbeteren of te behouden. Daarbij gaan we op zoek naar wat belangrijk voor hen is, wat ze willen behouden en wat ze wensen te veranderen. Na mijn studie orthopedagogie ben ik gestart met een 4-jarige master practitioner in de oplossingsgerichte therapie die ik voltooi in de zomer van 2021.

Ik heb van jongs af aan een sterke interesse in het helpen en begrijpen van mensen. Deze interesse uitte zich door veel te lezen, te luisteren naar persoonlijke verhalen van mensen in mijn omgeving en later door te besluiten er mijn beroep van te maken. In mijn vrije tijd doe ik graag yoga en sport. Ik begeef me ook graag in de keuken, in de natuur en onder vrienden.

Doelgroep

Volwassenen en ouderen

Thema’s

  • Levensvragen
  • Angst
  • Depressie
  • Verslaving
  • Stress
  • Psycho-educatie
  • Autisme
  • Trauma

Werkwijze

Ik ga samen met je op zoek naar manieren om je sterker te maken in het leven. Naast de moeilijkheden die je tegenkomt in het leven, ga ik ook kijken naar je gewenste toekomst. Een realistische toekomst met alle mogelijkheden en beperkingen die daar bij horen.
In die zoektocht ben jij de expert over je eigen leven en keuzes die je daarin maakt.

Zaken die in het proces voor mij van groot belang zijn: een goede relatie opbouwen, respect, rekening houden met je tempo en kijken hoe het netwerk mee kan helpen om steun te geven waar je het nodig hebt.

Tarief

78 euro voor een sessie van 60 minuten.

Annuleren kan door minimum 48 uren op voorhand te verwittigen. Telefonisch, per sms of via email. Indien men niet tijdig verwittigt wordt de consultatie aangerekend.

Betaling: bij voorkeur via de bankcontact app of payconiq. Indien niet mogelijk aanvaard ik cash.