Gerda Devos

Gerda Devos Senses Praktijkhuis

Loopbaancoach

“Geef me werk – en een werkomgeving – dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.”
(Confucius)

 

Contact

Graag ontvang ik jou op maandag in Senses Praktijkhuis Lier en op donderdag in Senses Praktijkhuis Boom, na afspraak.

T : 0478 25 03 03

E : gerda@aandachtvoorafscheid.be

Wie ben ik

Mijn naam is Gerda. Ik ben graag bezig met de kunst die ‘leven’ noemt. Als kind al stelde ik me de vraag hoe dat beter kon. Als tiener oordeelde ik dat ik daar zelf niet veel van terecht bracht en koos voor een meer technische opleiding en job als productontwerper. Na 8 jaar had ik door dat die keuze niet paste bij wie ik ben. In stapjes heroriënteerde ik mijzelf en ontwikkelde me tot wie ik nu ben, iemand die je de hand reikt daar waar jij je pad zoek bent geraakt.

Een verhaaltje :

Toen ik een jaar of 7 was, gingen wij op een dag wandelen langs het strand. Mijn zusje en ik raapten schelpjes naast de branding. Op een gegeven moment raakten we ingesloten tussen de opkomende zee en een strook water die was achter gebleven. Het was onze vader die het opmerkte vanop het strand.  Het tussenzeetje was al erg diep geworden. Onze laarsjes zouden vollopen, die moesten uit. Ik was bang. Mijn zusje – met haar kleinere beentjes – nog banger. Toen al was ik degene die mijn zusje bij de hand nam om samen door het water te waden naar de veilige oever.

Inmiddels weet ik, tot in de botten van mijn lijf, dat die kunst van leven erover gaat om uit te zoeken wat voor jou het passende antwoord is op alles wat je tegen komt op je weg. Gaandeweg word je jezelf, helemaal zoals je bent. Je volle potentieel leren kennen en een job vinden die past bij heel wie jij bent, maakt een wereld van verschil voor jou en voor je omgeving. Vanuit deze ingesteldheid sta ik in mijn leven en in mijn werk.

Mijn brede interesse heeft me aangespoord om verschillende opleidingen en trainingen te volgen waaruit ik put in mijn werk. TA (Transactionele Analyse), NLP (neurolinguistisch programmeren), systemisch werk, enneagrammen, coachen in en met de natuur, gebruiken van beeldtaal, symboliek en verhalen, omgaan met rouw en verlies, zijn de belangrijkste.

Woorden die mij typeren zijn zachtmoedig, zorgzaam, eigenzinnig, inspirerend, toegewijd, intuïtief, aandachtig, rustbrenger, leergierig, creatief.

Ik hou ervan om mijn blik steeds te verbreden, nieuwe invalshoeken te ontdekken.

Ik hou van samen zijn met dierbaren, van wandelen – liefst in de bossen. Bomen en ook hout hebben mij altijd geïnspireerd. Bloemen en (edel)stenen heb ik graag in mijn buurt. Elke dag maak ik ruimte om te kunnen dagdromen en ik ben fan van lummeltijd

Doelgroep

Jongvolwassenen en volwassenen met een vraag rondom hun loopbaan en daarrond op individuele basis willen werken. Heb je een andere vraag dan deze die ik hierboven heb aangegeven. Neem gerust contact op. Dan kijk ik met je of ik jou kan verder helpen.

Thema’s

 • Je voelt je niet prettig op of met je werk en je weet niet waarom.
 • Ontdekken wat jou echt blij maakt
 • Talenten en kwaliteiten kennen en waarderen
 • Zelfwaardering
 • Balans vinden tussen werk en privé
 • Mantelzorg in combinatie met werken
 • Grenzen stellen
 • Verbindende en heldere communicatie met je collega’s, je team, je baas, je klanten
 • Belemmerende patronen en overtuigingen ombuigen naar helpende
 • Jobverlies
 • Ingrijpende veranderingen in je team waar je moeite mee hebt
 • (Her)oriëntering

Coaching

Welke vraag je ook hebt, we vertrekken steeds vanuit jouw verhaal. In een kennismakingsgesprek luister ik naar je, vertel ik jou wat ik hoor en wat mijn eerste reflectie daarop is. Daarmee kunnen we kijken of en hoe ik jou kan helpen met wat er speelt.

Ik werk steeds op maat  van wie jij nu bent en van wat er zich aandient. Je mag mij zien als een gids die jou begeleidt op je weg. Daar ervaar je nu misschien een woeste rivier, een kruispunt met te veel wegen of net een doodlopende weg? Samen ontdekken we waarover dat gaat en waar openingen en mogelijkheden zijn, zodat jij je loopbaan naar tevredenheid kan verder zetten.

Afhankelijk van jouw vraag gebruiken we in de sessies creatieve oefeningen waarin ik je verbeelding aan het werk zet. Vaak werk ik ook op een ervaringsgerichte manier. Dat betekent dat ik, naast het praten, oefeningen gebruik uit TA, NLP, systemisch werk waarin we je lijf ook meenemen. Het is vaak je lichaam dat weet heeft van datgene waar jij je nog niet van bewust bent. Op die manier veranker je sneller wat we hebben besproken.

Je mag steeds rekenen op mijn zorgzame aandacht, mijn luisterend oor – ook achter je woorden en je stem, mijn scherpe blik – vaak is het je lijf, dat mee vertelt.

Naast verdiepende en onderzoekende vragen zet ik graag beeldtaal in. Deze taal bereikt ons op een andere laag en kan helpen om te snappen wat we nog niet kunnen begrijpen.

We kunnen werken in de beslotenheid van de prachtige praktijk bij Senses en we kunnen kiezen om de sessies buiten in de natuur te houden. Een combinatie kan uiteraard ook.

Tarief

Ik ben gemandateerd als loopbaancoach bij VDAB en werk daarvoor samen met loopbaancentrum 2-evolve. Dat zorgt ervoor dat je bij me terecht kan met loopbaancheques. Daarop heb je recht als je op dit moment aan het werk bent in Vlaanderen (als werknemer, ambtenaar of zelfstandige) en minimaal 7 jaar werkervaring hebt. Daarmee kan je 7 uur loopbaanbegeleiding opnemen. Je betaalt dan slechts 10euro per uur

Ook indien je geen recht op cheques kan je bij me terecht aan 70euro per uur.

Een sessie kan 1 of 1,5 uur duren. Dat spreken we af op voorhand.