Gerda Devos

Gerda Devos Senses Praktijkhuis

Therapeut met expertise in rouw en verlies

‘Benader iemand zoals hij is en hij zal zo blijven,
Benader iemand zoals hij kan worden en hij zal zo worden’
(Johann Wolfgang von Goethe)

Contact

Graag ontvang ik jou op maandag in Senses Praktijkhuis Lier en op donderdag in Senses Praktijkhuis Boom, na afspraak.

T : 0478 25 03 03

E : gerda@aandachtvoorafscheid.be

Wie ben ik

Mijn naam is Gerda. Ik ben graag bezig met de kunst die levennoemt. Als kind al stelde ik me de vraag hoe dat beter kon. Als tiener oordeelde ik dat ik daar zelf niet veel van terecht bracht. Ik richtte mij in mijn jongvolwassen leven en in mijn werk op meer praktische zaken. Rond mijn 30ste had ik door dat die keuze niet paste bij wie ik ben. In stapjes heroriënteerde ik mijzelf en ontwikkelde me tot wie ik nu ben, een gids die je de hand reikt op een plek waar je in je eentje maar moeilijk naar de overkant kan.

Een verhaaltje :

Toen ik een jaar of 7 was, gingen wij op een dag met ons gezin wandelen langs het strand. Mijn zusje en ik raapten schelpjes naast de branding. Op een gegeven moment raakten we ingesloten tussen de opkomende zee en een strook water die was achter gebleven. Het was papa die dat opmerkte vanop het strand.  Het tussenzeetje was al erg diep geworden. Onze laarsjes zouden vollopen, die moesten uit. Ik was bang. Mijn zusje – met haar kleinere beentjes – nog banger. Toen al was ik degene die mijn zusje bij de hand nam om samen door het water te waden naar de veilige oever.

Inmiddels weet ik, tot in de botten van mijn lijf, dat die kunst van leven erover gaat om uit te zoeken wat voor jou het passende antwoord is op alles wat je tegen komt op je weg. Gaandeweg word je jezelf, helemaal zoals je bent. Daar vrede mee vinden is de grootste kunst. Vanuit deze ingesteldheid sta ik in mijn leven en in mijn werk.

Mijn brede interesse heeft me aangespoord om heel verschillende opleidingen en trainingen te volgen waaruit ik put in mijn werk. TA (Transactionele Analyse), NLP (neurolinguistisch programmeren, systemisch werk, omgaan met rouw en verlies, enneagrammen, coachen in en met de natuur, gebruiken van beeldtaal, symboliek en verhalen zijn de belangrijkste.

Woorden die mij typeren zijn zachtmoedig, zorgzaam, eigenzinnig, inspirerend, toegewijd, intuïtief, aandachtig, rustbrenger, leergierig, creatief.

Ik hou ervan om mijn blik steeds te verbreden, nieuwe invalshoeken te ontdekken.

Ik hou van samen zijn met dierbaren, van wandelen – liefst in de bossen. Bomen en ook hout hebben mij altijd geïnspireerd. Bloemen en (edel)stenen heb ik graag in mijn buurt. Elke dag maak ik ruimte om te kunnen dagdromen en ik ben fan van lummeltijd.

Doelgroep

  Jongvolwassenen en volwassenen die individuele begeleiding wensen

  Thema’s

  • Levensvragen en zingeving
  • Rouw en verlies, dat kan zijn na overlijden van een dierbare mens of dier, dat kan ook gaan over een onvervulde levenswens, gemis, een scheiding, ziekte, een ingrijpende verandering of elke situatie waarin jij verlies ervaart
  • Naderend verlies waarmee je het moeilijk hebt
  • Vrede vinden met jezelf of met je omgeving of een situatie waar je moeite mee hebt
  • Omgaan met angst, met emoties als verdriet of boosheid, met gevoelens als schuld of schaamte, met piekeren
  • Grenzen stellen
  • Zelfwaardering
  • Belemmerende patronen en overtuigingen ombuigen naar helpende
  • Verbindende en heldere communicatie

  Therapie en coaching

  Welke vraag je ook hebt, we vertrekken steeds vanuit jouw verhaal. In een kennismakingsgesprek luister ik naar je, vertel ik jou wat ik hoor en wat mijn eerste reflectie daarop is. Daarmee kunnen we kijken of en hoe ik jou kan helpen met wat er speelt.

  Ik werk steeds op maat  van wie jij nu bent en van wat er zich aandient. Je mag mij zien als een gids die jou begeleidt op je weg. Daar ervaar je nu misschien een gapend dal of een onherbergzame berg, een woeste rivier? Samen ontdekken we waarover dat gaat en waar openingen en mogelijkheden zijn, zodat jij weer vrede vindt in jezelf en in je leven.

  In elke sessie is er tijd voor gesprek en werk ik ervaringsgericht. Dat betekent dat ik, naast het praten, oefeningen uit TA, NLP  en systemisch werk gebruik waarin we je lijf ook meenemen. Het is vaak je lichaam dat weet heeft van datgene waar jij je nog niet van bewust bent. Op die manier veranker je sneller wat we hebben besproken. Je mag steeds rekenen op mijn zorgzame aandacht, mijn luisterend oor – ook achter je woorden en je stem, mijn scherpe blik – vaak is het je lijf, dat mee vertelt.

  Naast verdiepende en onderzoekende vragen zet ik vaak beeldtaal in. Deze taal bereikt ons op een andere laag en kan helpen om te snappen wat we nog niet kunnen begrijpen. Ook symboliek gebruik ik om datgene bevattelijk te maken waar ons verstand niet bij kan.

  We kunnen werken in de beslotenheid van de prachtige praktijk bij Senses en we kunnen kiezen om de sessies buiten in de natuur te houden. Een combinatie kan uiteraard ook.

  Tarief

  70euro per uur

  Een sessie kan 1 of 1,5 uur duren.

  Voor trajecten die te maken hebben met je loopbaan, kan je bij mij terecht met loopbaancheques. Iedere werkende in Vlaanderen kan daarvan gebruik maken vanaf 7 jaar werkervaring. Je kan daarmee 7 u begeleiding opnemen voor slechts 10euro per uur.