Gijsbert Ruitenburg

Gijsbert Ruitenburg Jindanfa Senses Praktijkhuis Mortsel

Therapeut Chinese Geneeswijzen Reload@Senses

Contact

Graag ontvang ik je na afspraak op donderdag in Senses Praktijkhuis Mortsel.

T: 03 289 56 25

E: info@jindanfa.com

W: www.jindanfa.com

Wie ben ik

Ik ben een rustig, gedreven, enthousiast, betrokken en zorgzaam persoon. Ik ben nieuwsgierig naar het leven en mijn medemens. Ik hou van een grapje. Ik ben sportief en graag in de natuur.

De taoïstische levensstijl vormt de leidraad in mijn leven.

In 2017 heb ik de Master of Taoist Arts behaald bij China Arts College. Ik ben officieel verbonden aan de Zuidelijke Alchemistische Traditie van het Gouden Cinnaber en geef les bij het China Arts College. Sinds 2014 bestier ik de gezondheidspraktijk Jindanfa en sinds dit jaar doe ik dat voltijds.

Ik ben opgeleid in:

  • traditionele geneeswijzen (massage, acupressuur, moxa, cupping)
  • gezondheidsoefeningen (yuanqigong, ademtraining, alchemistische meditatie, zelfmassage)
  • inwendige krijgskunsten (taijiquan, baguazhang, xinyiliuhequan en xin(g)yiguan)
  • levensfilosofieën (Laozi, Zhuangzi).

Ik beheers de Klassieke Chinese taal, zodat ik belangrijke Chinese, taoïstische bronteksten kan lezen en mezelf kan blijven verdiepen. Ik beoefen verder graag Chinese kalligrafie. 

In 2003 ben ik in Nederland afgestudeerd als bachelor verpleegkunde.
In 2005 ving ik mijn levensstudie bij het China Arts College in Antwerpen aan. Ik heb dat gecombineerd met werk in de jeugdpsychiatrie op een afdeling voor adolescenten met gedragsstoornissen. Van 2009 tot mei 2024 heb ik bij Pleegzorg Provincie Antwerpen als begeleider van pleegkinderen, hun  ouders en pleeggezinnen en als screeningsmedewerker van kandidaatpleegouders gewerkt. Dit vanuit een  systeemtheoretische visie en krachtgerichte aanpak. Ik volgde meerdaagse cursussen over o.a. systeemtheoretisch denken, trauma-sensitief opvoeden, krachtgericht werken, netwerkgericht werken, Signs Of Satefy en hechting in gezinsrelationeel perspectief.

TAOISTISCHE MASSAGE (道家推拿按摩) – ACUPRESSUUR (點穴) – MOXA ( 灸法)  – TAOÏSTISCHE GEZONDHEIDSOEFENINGEN (道家養生法) – TAOÏSTISCHE LEVENSBEGELEIDING (道家煉性命法)

Bovenstaande behandelwijzen staan allemaal ter beschikking voor jou om burn-out klachten aan te pakken. De taoïstische aanpak richt zich op ‘het voeden van het leven/de levenskracht’ door de juiste mate van rust en beweging in het lichaam te regelen. Beide zijn nodig om op krachten te komen, het lichaam correct te laten functioneren en daardoor tot heling te komen. De aanpak baseert zich op de 17de eeuws Wēnbǔ 溫補, ‘Verwarmen en Versterken (herstellend aanvullen)’, traditie. 

Werkwijze

Bij de eerste afspraak wordt je situatie grondig bekeken en wordt een beeld gevormd van wat er goed gaat en wat er schort. Dit gebeurt onder andere door middel van een verkennend gesprek, taoïstische pols- en tonganalyse en het voelen van het lichaam. Tijdens elke (volgende) sessie wordt het situatiebeeld verder uitgediept, zodat er steeds efficiënter gewerkt kan worden op maat van jou. Mijn ervaring, in lijn met het uitgangspunt binnen de Chinese Geneeswijzen, is dat geen burn-out hetzelfde is; jij als persoon staat centraal en hebt je unieke gezondheidsbeeld. Welke behandelwijze er zal worden gehanteerd en hoe die wordt toegepast hangt af van de conditie van je lichaam. Tijdens de individuele sessies gaat er veel aandacht uit naar het leren begrijpen waarom je je minder goed voelt, je klachten hebt en hoe je zelf kan meewerken om je gezondheid te ondersteunen en ‘het zelfbestuur herwint’.

Tarief

Een afspraak duurt 60 minuten en kost €70.
Een eerste afspraak duurt 90 minuten (ook €70).