Hicham El Fikri

Hicham El Fikri Klinisch psycholoog Senses Praktijkhuis Boom

Studiebegeleider
Klinisch psycholoog & Orthopedagoog

Contact

Je bent van harte welkom bij mij in Senses Praktijkhuis Boom op woensdag (13u-21u) en donderdag vanaf 18u.

Een afspraak kan gemaakt worden via mail of telefonisch. Indien je mij niet kunt bereiken, gelieve een boodschap in te spreken zodat ik je opnieuw kan contacteren.

T: 0456 67 44 72

E: psycholooghicham@outlook.com

Wie ben ik

Mijn keuze voor de afstudeerrichting master Klinische Psychologie optie kinderen/jongeren vloeide voort uit mijn interesse in het gedrag van kinderen.

Bij Koca MFC kon ik mijn eerste ervaringen op doen als orthopedagoog.

In mijn laatste masterjaar kreeg ik de kans om stage te lopen in het CLB waarbij het begeleiden en ondersteunen van kinderen en jongeren van 4-18 jaar centraal staan. Dankzij mijn waardevolle ervaring binnen het CLB en buitengewoon onderwijs begrijp ik de unieke behoeften van leerlingen en hun gezinnen. Ik heb gewerkt met diverse onderwijsproblemen, waaronder leerstoornissen, gedragsproblemen, emotionele uitdagingen en meer.

Aanbod

  • Individuele studiebegeleiding
  • Hulp bij studieplanning en tijdmanagement
  • Effectieve studietechnieken en strategieën
  • Begeleiding bij examenvoorbereiding
  • Ondersteuning bij het omgaan met studiestress en motivatie

Werkwijze

Ben jij opzoek naar studiebegeleiding voor jou of je kind in het (hoger) onderwijs? Dan ben je mij aan het juiste adres voor professionele studiebegeleiding op maat. Ik zoek samen met jou naar een studiemethode die bij jou past. Het aanbod geldt voor kinderen in het lager onderwijs alsook voor studenten uit het hoger onderwijs.

Studeren kan soms een complexe reis zijn, graag help ik je bij elke stap. Zo maak ik graag tijdens mijn eerste gesprek(ken) ruimte om elkaar beter te leren kennen. Dit doen we op verschillende manieren (enkel ouders, kind samen met ouders of jij alleen). Je krijgt de mogelijkheid om stil te staan bij de zaken die goed en minder goed lopen kortom jouw verhaal.

Tijdens de begeleiding gaan we samen op zoek naar redelijke aanpassingen en zet ik me in om ondersteuning aan te bieden bij de communicatie met andere hulpverleners, leerkrachten, school, CLB,.. Tenslotte gaan we uiteraard samen aan de slag om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op examens, testen en schooltaken, dankzij een aanpak op maat en ingesteldheid.

Tarief

Je betaalt 65€ voor een individueel gesprek van 50 minuten.

Betalen kan cash of via de bancontact-app op je smartphone.

Verplaatsen of annuleren kan tot 48 uur voor de geplande afspraak. Zo kunnen we op voorhand andere cliënten inplannen voor die specifieke datum. Indien er minder dan 48 uur op voorhand wordt geannuleerd, zal de helft van het honorarium (€32,50) aangerekend worden als tegemoetkoming. Als er minder dan 24 uur op voorhand wordt geannuleerd, zijn we genoodzaakt het volledige bedrag (€65,00) in rekening te brengen