Jolien Meukens

Jolien Meukens Klinisch psycholoog Senses Praktijkhuis Lier

Klinisch psycholoog
Postgraduaat Positieve psychologie

Contact

Ik ontvang je graag in Senses Praktijkhuis Lier op maandag, enkel na afspraak.

E: jolien.meukens@outlook.com

Wie ben ik

Interesse in menselijk gedrag, een passie om anderen te begrijpen en het geloof dat er altijd groei of verandering mogelijk is, zijn de grootste drijfveren in mijn werk als psycholoog.  

Ik studeerde in 2020 af aan de UGent als klinisch psycholoog en breidde deze kennis nadien uit met het postgraduaat positieve psychologie aan Thomas More. Deze opleiding leerde me om breder te kijken dan de aanwezige klachten en ook aandacht te richten op wat wél al goed gaat, waar je graag naartoe wilt, wat je sterktes en talenten zijn en hoe je meer kan leven op een manier die bij jou past.

Doorheen mijn loopbaan deed ik ervaring op als begeleider van (anderstalige) werkzoekenden, waardoor ik het bedrijfsleven leerde kennen en in contact kwam met verschillende jobs en profielen. Daarnaast heb ik ervaring als psychologisch begeleider in het volwassenenonderwijs en als zelfstandig psychologe. 

In mijn vrije tijd houd ik van gezelligheid, lekker eten, sporten en contact met dichte vrienden. Ik ben een avondmens, zit niet graag stil en ben optimistisch ingesteld.

Thema’s

Stappen zetten richting verandering

 • Omgaan met (lastige) emoties
 • Levensvragen en levenskeuzes
 • Omgaan met twijfels en piekeren
 • Moeilijkheden in het dagelijks leven
 • Zelfbeeld
 • (Werk)stress
 • Omgaan met verandering, zoals relatiebreuk, gescheiden ouders, werk, …
 •  Zelfvertrouwen versterken
 • Algemeen gevoel van vastzitten in het leven
 • Welbevinden versterken
 • Weerbaarheid een veerkrachten versterken
 •  

Doelgroep

Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar

Werkwijze

Ik ben klinisch psycholoog met een achtergrond in positieve psychologie, welke ik graag combineer met inzichten uit het cognitief gedragstherapeutisch kader.

Van hieruit zoek ik in gesprekken steeds de balans tussen uitzoeken waar je naartoe wilt, het versterken van (reeds bestaande) hulpbronnen en bekijk ik samen met jou helpende en niet- helpende gedachtenpatronen, gevoelens en gedrag.  

Het eerste gesprek is steeds een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek luisteren ik naar jouw verhaal en toetsen we samen af waar jij nood aan hebt. Deze kennismaking is voor jou ook een moment om aan te voelen of je de begeleiding wenst te starten. Aan het einde van dit gesprek plannen we een volgende afspraak indien je dit wenst.

Vanaf dan gaan we samen op zoek naar hoe je kan toewerken naar jouw toekomstbeeld en hoe je (anders) kan omgaan met de klachten die je ervaart.

Indien je zou beslissen om geen verdere afspraak te maken of wanneer mijn expertise te weinig aansluit bij jouw hulpvraag, is er doorverwijzing mogelijk.

Tarief

€70 voor een gesprek van 1 uur

Verschillende ziekenfondsen bieden een gedeeltelijke terugbetaling. Check de voorwaarden van jouw ziekenfonds hier: https://www.vind-een-psycholoog.be/info/terugbetaling-psychotherapie.html