Karlien De Smet

Karlien De Smet Psychologisch consulent Senses Praktijkhuis Lier

Psychologisch consulent
Coach

Contact

Je bent elke woensdag welkom in Senses Praktijkhuis te Lier. Indien je de voorkeur geeft aan online sessies, kan dat ook op andere dagen.

Een afspraak maken kan via mail of telefonisch. Indien je me telefonisch niet kunt bereiken, laat dan gerust een voicemail achter. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

T: 0496/65.76.24
E: karlien@selfdevelopmentcoaching.be

Wie ben ik

Al van jongs af aan had ik een grote interesse in de mens en al zijn denkpatronen, gevoelens, gedragingen en relaties. Mijn inlevingsvermogen en empathie ervaarde ik soms als een last in mijn jongere jaren, maar intussen besef ik dat het één van mijn sterktes is, die ik graag ten goede inzet om jou te helpen.

Ik ben afgestudeerd als Bachelor in de Klinische toegepaste psychologie, en ben daarna (mits enkele omwegen) in de Human Resources beland. Ik heb altijd meerdere jobs gecombineerd, en geloof dat ik daardoor een brede levenservaring heb opgebouwd die me toelaat mijn cliënten écht te begrijpen en te kunnen begeleiden. Na mijn jaren in de arbeids-en organisatiepsychologie volgde ik ook nog een Amerikaanse opleiding tot coach.

Mijn visie houdt in dat ik de principes van de Cognitieve Gedragstherapie combineer met moderne Coaching technieken, om op die manier met mijn cliënten de best mogelijke vooruitgang te kunnen bereiken. Ik hou van een persoonlijke aanpak en traject, want geen twee cliënten zijn hetzelfde. Jij staat centraal in mijn aanpak.

Doelgroep

Volwassenen en jongvolwassenen vanaf 12 jaar

Thema’s

Ik help je graag met de beste versie van jezelf te worden. Wat daarvoor nodig is, is afhankelijk van waar jij staat in het leven.

Concreet kan je bij mij terecht voor onder andere:

 • Aanpakken van terugkerende gedragspatronen en denkwijzen die je belemmeren
 • Verwerking van trauma’s
 • Hulp bij depressie, angsten en andere stemmingsproblemen
 • Hulp bij het vinden van je identiteit; wie ben ik, wat wil ik, en dergelijke levensvragen
 • Hulp en begeleiding bij verslavingsproblematieken
 • Hulp en begeleiding bij eetstoornissen
 • Werken aan je een positieve en krachtige mindset
 • Werken aan zelfvertrouwen
 • Begeleiding bij een carrièreswitch, relatiebreuk of andere ingrijpende veranderingen
 • Hulp en begeleiding bij relatieproblemen, communicatieproblemen en sociale vaardigheden
 • Weer grip krijgen op je leven, stap voor stap de controle terugnemen.

Staat jouw thema hier niet tussen, of weet je niet goed wat je juist zoekt? Contacteer me gerust, samen komen we er wel uit.

Ook Engelstaligen zijn bij mij welkom.

Werkwijze

Tijdens het intake gesprek bekijken we samen waar je zoal tegenaan botst en waaraan je graag wilt werken. Aan de hand van dat gesprek bepalen we de vormgeving van jouw traject met aandacht voor jouw persoonlijke noden en verwachtingen.
Wil je in de eerste plaats een luisterend oor, dan kan dat. Heb je nood aan praktische tools en handvaten, dan gaan we daar zeker mee aan de slag. De ervaring leert me dat meestal een combinatie van beide het meeste kans op succes garandeert. De handvaten die ik je aanreik tijdens de sessies zullen niet enkel tijdens ons traject, maar doorheen de rest van je leven hun nut bewijzen.

Doorheen het proces kan je bij mij terecht met werkelijk alles waar je tegenaan loopt. Ik garandeer je een open, warme, begripvolle en professionele houding.

Tarief

Je betaalt €75 voor een gesprek van 55 minuten.

Betalen kan cash of via Payconiq. Verplaatsen of annuleren kan tot 24u voor de geplande afspraak. Indien er minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, zal het bedrag aangerekend worden als tegemoetkoming.