Karolien Goegebeur

Karolien Goegebeur Integratieve psychotherapeut Senses Praktijkhuis Mortsel

Bachelor orthopedagogie
Integratieve psychotherapeut

Contact

Ik ontvang je graag op donderdag in Senses Praktijkhuis Lier en op zaterdag in Senses Praktijkhuis Mortsel.

E: pr.karoliengoegebeur@gmail.com
T: 0498 85 96 57

Wie ben ik

°1984

In 2005 behaalde ik mijn bachelordiploma orthopedagogie. Dit was het begin van een nieuwe fase in mijn leven. Het betekende de start van mijn zoektocht naar diepere kennis en begrip van menselijke diversiteit. Gedreven door nieuwsgierigheid koos ik ervoor om een vierjarige therapeutenopleiding te volgen. Het opende mijn ogen voor de schoonheid en complexiteit van de mensheid, en inspireerde me om me in te zetten voor een inclusievere en begripvolle wereld.

Mijn persoonlijke ontwikkeling en professionele traject zijn aanzienlijk gevormd door mijn ervaring als een ‘brus’ – een broer of zus van iemand met speciale ondersteuningsbehoeften. Dit heeft niet alleen mijn empathisch vermogen verdiept maar heeft ook bijgedragen aan een dieper begrip, waardoor ik anderen graag bijsta op hun persoonlijk pad naar groei en heling.

Ik heb verschillende aanvullende opleidingen gevolgd aan de Educatieve Academie om mijn expertise verder te ontwikkelen zoals systemisch werken binnen de individuele setting, verwerking van seksueel misbruik en mishandeling, rouw en verliesverwerking en de jaaropleiding improvisatie, theater en therapie.

Doelgroep

Jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen

Thema’s

  • Traumaverwerking (vroegkinderlijk trauma, acuut trauma)
  • Worstelen met relaties
  • Emotionele moeilijkheden
  • Identiteit-en levensvragen
  • Stress en spanning
  • Persoonlijkheidsproblematieken

Werkwijze

Onze verhalen zijn complexe mozaïeken van uitdagingen, overwinningen, verlangens en ambities. Door verleden, heden en toekomst te verkennen, krijgen we waardevolle inzichten in wat ons maakt tot wie we zijn.

Als integratief therapeut begeleid ik je op een professionele en empathische manier. Ik hecht waarde aan de verbondenheid tussen gedachten, emoties en gedragingen. Mijn aanpak omvat effectieve gesprekken en therapieën die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn, met inachtneming van het feit dat er geen one-size-fits-all benadering bestaat. De therapie kan bestaan uit een combinatie van gesprekstherapie, psychodrama, systemisch werken, cognitieve gedragstherapie, traumatherapie, creatieve therapie, bokstherapie en verschillende vormen van lichaamswerk.

Bokstherapie is een benadering die de fysieke en mentale aspecten van boksen integreert. Met een combinatie van boksoefeningen en gesprekstherapie wordt er een ruimte gecreëerd waarin emoties vrij kunnen stromen, persoonlijke grenzen worden verkend en er wordt gewerkt aan het versterken van zelfvertrouwen en veerkracht. We gaan samen op zoek naar jouw patronen en blokkades en gaan aan de slag met het verkennen van interne obstakels met behulp van dynamische kracht.

In een eerste gesprek nemen we ruimschoots de tijd om aandachtig naar uw verhaal te luisteren. Samen zullen we de essentie van uw hulpvraag proberen te achterhalen en onderzoeken hoe we deze kunnen realiseren.

Warm welkom!
Karolien

Tarief

Individuele sessie (60 minuten): €70

Gelieve mij minstens 24 uur op voorhand te verwittigen indien een geplande afspraak niet kan doorgaan. Een consultatie die minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd wordt, wordt volledig in rekening gebracht.