Kathleen Coosemans

Kathleen Coosemans Senses Praktijkhuis Boom

Toegepaste psycholoog
Kinder- & jongerencoach

Contact

Op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag ben ik aanwezig in Senses Praktijkhuis Boom en kan je bij mij een afspraak krijgen.

Contacteer me via:

T: 0476 43 83 11
E: info@mentalife.be
W: www.mentalife.be
Instagram en Facebook: mentalife.be

Wie ben ik

In 2010 behaalde ik mijn diploma Toegepaste Psychologie met specialisatie in klinische psychologie. Mijn loopbaan begon in de hulpverlening, maar ik stapte al snel over naar het onderwijs na het behalen van mijn lerarendiploma. Na enkele jaren lesgeven, voelde ik een gemis aan de uitdagingen van de hulpverlening. Dit leidde ertoe dat ik ging werken als ondersteuner bij Antwerpen Plus, waar ik me verdiepte in autisme, AD(H)D, leerstoornissen, STOS en nog zoveel meer. De combinatie van onderwijs en hulpverlening bleek een ideale match! Ik ging ook trainingen geven binnen scholen rond thema’s als faalangst, perfectionisme, impulscontrole, veerkracht, talenten en sterktes, stresshantering, etc.

In 2023 startte ik een samenwerking op met verschillende gemeentes in de regio en het Huis van het Kind. In de zomervakantie organiseren we kampen (halve dagen) gericht op veerkracht en persoonlijke groei. We hanteren hierbij een speelse en interactieve aanpak, waarbij we verschillende werkvormen gebruiken. Doorheen het schooljaar staan er ook verdiepende workshops op het programma, die zich richten op specifieke thema’s die kinderen en jongeren bezighouden.
Voor een visuele indruk van deze groepstrainingen verwijs ik graag naar mijn sociale media, zoals hierboven vermeld bij de contactgegevens. Als je meer informatie wenst over de kampen en workshops, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Met mijn drie diploma’s op zak en mijn jarenlange ervaring als hulpverlener in en buiten het onderwijs, heb ik een mooi rugzakje vol expertise opgebouwd. Als voorstander van voortdurende vooruitgang blijf ik steeds investeren in mijn eigen professionele ontwikkeling, wat zowel mijzelf als mijn cliënten ten goede komt. Mijn dynamische reis draait om persoonlijke groei, en ik streef ernaar dit zowel in mijn leven als in dat van anderen te verwezenlijken.

Opleidingen en behaalde diploma’s:
– Toegepaste Psychologie (2010)
– Lerarendiploma (2014)
– Stresscoach (2019)

Kinder- & jongerencoaching

In de uitdagende reis van opgroeien zijn er momenten waarop we allemaal wat extra hulp kunnen gebruiken. Mijn doel is om een veilige en vertrouwelijke ruimte te bieden waarin kinderen en jongeren zich gehoord voelen, begrepen en ondersteund. Samen werken we aan het overwinnen van obstakels, het omarmen van uitdagingen en het implementeren van hulpmiddelen die helpen om te floreren in het leven.

Het vergroten van zelfvertrouwen is een ander belangrijk aspect van mijn coaching. Ik ondersteun graag bij het ontdekken van ieders unieke kwaliteiten en het opbouwen van een positieve eigenwaarde. Dit legt een stevige basis voor toekomstig succes en welzijn.

Bovendien ben ik toegewijd aan het aanpakken van psychische moeilijkheden die jongeren kunnen ervaren. Ik bied begeleiding en ondersteuning bij het omgaan met angsten, perfectionisme, stress, somberheid en andere uitdagingen. Samen zullen we praktische tools en strategieën verkennen om met deze gevoelens om te gaan en stappen te zetten richting emotioneel welzijn.

Mijn aanpak is gebaseerd op empathie, begrip en op bewezen technieken uit de psychologie en coaching. Ik geloof in de kracht van positieve, oplossingsgerichte begeleiding en het creëren van een veilige omgeving waarin jongeren kunnen groeien.

Dus, als je op zoek bent naar een kind- en jongerencoach die samen met jou of je kind de reis van zelfontdekking, groei en veerkracht wil aangaan, sta ik klaar om je te ondersteunen. Samen kunnen we bouwen aan een sterke basis voor een stralende toekomst.

Tarief

70 euro/sessie

Betalen kan met cash of met de bankapp.

Bij afwezigheid zonder te annuleren ben ik jammer genoeg genoodzaakt om je het tarief van de sessie aan te rekenen. Bedankt voor je begrip hiervoor.