Kathleen Coosemans

Kathleen Coosemans Senses Praktijkhuis Boom

Loopbaancoach
Toegepaste psycholoog

Contact

Op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag ben ik aanwezig in Senses Praktijkhuis Boom en kan je bij mij een afspraak krijgen. Ik werk ook online op andere momenten.

Contacteer me via:

T: 0476 43 83 11
E: info@mentalife.be
W: www.mentalife.be
Instagram en Facebook: mentalife.be

Ik werk steeds met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (live of online).

Wie ben ik

In 2010 behaalde ik mijn diploma Toegepaste Psychologie met specialisatie in klinische psychologie. Mijn loopbaan begon in de hulpverlening, maar ik stapte al snel over naar het onderwijs na het behalen van mijn lerarendiploma. Na enkele jaren lesgeven, voelde ik een gemis aan de uitdagingen van de hulpverlening. Dit leidde ertoe dat ik ging werken als ondersteuner bij Antwerpen Plus, waar ik me verdiepte in autisme, AD(H)D, leerstoornissen, en nog zoveel meer. De combinatie van onderwijs en hulpverlening bleek een ideale match. Ik ging ook trainingen geven binnen scholen rond thema’s als faalangst, perfectionisme, impulscontrole, veerkracht, talenten en sterktes, stresshantering, etc.

Tijdens mijn rol als ondersteuner ontwikkelde ik een passie voor coaching en behaalde ik het diploma Stresscoach. Het bleef eventjes sudderen, maar uiteindelijk besloot ik om ook als zelfstandig coach aan de slag te gaan, met een verdieping in loopbaancoaching en kind- en jongerencoaching. Mijn passie voor loopbaanbegeleiding heb ik ontdekt toen ik dit zelf volgde om mijn plannen als ondernemer concreet te krijgen. Deze begeleiding had zoveel positieve impact op mijn eigen leven dat ik hetzelfde resultaat voor anderen wil bereiken. Coaching heeft echt het vermogen om levens te transformeren.

Met mijn drie diploma’s op zak en mijn jarenlange ervaring als hulpverlener in en buiten het onderwijs, heb ik een mooi rugzakje vol expertise opgebouwd. Als voorstander van voortdurende vooruitgang blijf ik steeds investeren in mijn eigen professionele ontwikkeling, wat zowel mijzelf als mijn cliënten ten goede komt. Mijn dynamische reis draait om persoonlijke groei, en ik streef ernaar dit zowel in mijn leven als in dat van anderen te verwezenlijken.

Opleidingen en behaalde diploma’s:
– Toegepaste Psychologie (2010)
– Lerarendiploma (2014)
– Stresscoach (2019)

Loopbaanbegeleiding

Ben je op zoek naar richting en helderheid in je professionele leven?

Sta je voor belangrijke carrièrekeuzes en weet je niet welke stap te zetten?

Vind je het moeilijk om de balans tussen werk en privé te bewaken?

Weet je niet hoe je moeilijke gesprekken moet aanpakken of zijn er wrijvingen binnen de job?

Voel je je stilaan opgebrand raken, of verlies je net je motivatie en drive door gebrek aan uitdaging?

Loopbaanbegeleiding strekt zich uit tot ver voorbij het simpelweg verwerven van een baan; het omvat het verkennen van je passies, het benutten van je sterke punten en het stellen van doelen. Dit alles komt samen in het vinden van een carrièrepad dat naadloos aansluit bij wie jij werkelijk bent.

Wat kun je verwachten van mijn loopbaancoaching?

  1. Individuele Aandacht: Elke persoon is uniek, daarom begint mijn coaching altijd met een diepgaand gesprek om jouw doelen en uitdagingen te begrijpen.
  2. Op maat gemaakt Plan: Samen stellen we een actieplan op dat is afgestemd op jouw behoeften, met tussenstappen om je vooruitgang te meten.
  3. Sterke Punten Benadrukken: Ontdek en bouw voort op je talenten en kwaliteiten om  je professionele prestaties te optimaliseren.
  4. Carrièreadvies: Van sollicitatievaardigheden tot netwerktips, ik deel waardevolle inzichten om je te helpen je loopbaandoelen te bereiken.
  5. Zelfontdekking: Samen verkennen we jouw interesses en passies om een duidelijk beeld te krijgen van welke richting het beste bij je past.
  6. Ondersteuning bij Transities: Of je nu van baan wilt veranderen, wilt groeien in je huidige rol of een geheel nieuwe weg wilt inslaan, ik begeleid je bij elke stap.

Ik heb een bijzondere specialisatie in:
– begeleiding bij chronische aandoeningen en ziektes
– begeleiden van mensen in het onderwijs en hulpverlening
– proactief voorkomen van burn-out en bore-out en een gezonde balans werk/privé

Tarief

Je kan loopbaancheques aanvragen via de VDAB vanaf 7 jaar werkervaring. Elke 6 jaar heb je recht op deze cheques. Met deze cheque krijg je 4 uur coaching voor slechts 40 euro. Bovendien bestaat de optie om achteraf nog 3 extra uren aan te vragen, eveneens voor 40 euro. Zo heb je 7 uur coaching voor 80 euro.

Loopbaancheques kan je aanvragen via deze link: https://www.vdab.be/loopbaancheques

Loopbaanbegeleiding zonder loopbaancheques:
– particulieren: 75 euro/uur
– zelfstandigen: 75 euro/uur

Bij afwezigheid zonder te annuleren ben ik jammer genoeg genoodzaakt om je het tarief van de sessie aan te rekenen. Bedankt voor je begrip hiervoor.