Kathleen Coosemans

Kathleen Coosemans Senses Praktijkhuis Boom

Studiecoach & studiekeuzebegeleider
Toegepaste psycholoog

Contact

Op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag ben ik aanwezig in Senses Praktijkhuis Boom en kan je bij mij een afspraak krijgen.

Contacteer me via:

T: 0476 43 83 11
E: info@mentalife.be
W: www.mentalife.be
Instagram en Facebook: mentalife.be

Wie ben ik

In 2010 behaalde ik mijn diploma Toegepaste Psychologie met specialisatie in klinische psychologie. Mijn loopbaan begon in de hulpverlening, maar ik stapte al snel over naar het onderwijs na het behalen van mijn lerarendiploma. Na enkele jaren lesgeven, voelde ik een gemis aan de uitdagingen van de hulpverlening. Dit leidde ertoe dat ik ging werken als ondersteuner bij Antwerpen Plus, waar ik me verdiepte in autisme, AD(H)D, leerstoornissen, STOS, en nog zoveel meer. De combinatie van onderwijs en hulpverlening bleek een ideale match! Ik ging ook trainingen geven binnen scholen rond thema’s als faalangst, perfectionisme, impulscontrole, veerkracht, talenten en sterktes, stresshantering, etc.

In 2023 startte ik een samenwerking op met verschillende gemeentes in de regio en het Huis van het Kind. In de zomervakantie organiseren we kampen (halve dagen) gericht op veerkracht en persoonlijke groei. We hanteren hierbij een speelse en interactieve aanpak, waarbij we verschillende werkvormen gebruiken. Doorheen het schooljaar staan er ook verdiepende workshops op het programma, die zich richten op specifieke thema’s die kinderen en jongeren bezighouden.
Voor een visuele indruk van deze groepstrainingen verwijs ik graag naar mijn sociale media, zoals hierboven vermeld bij de contactgegevens. Als je meer informatie wenst over de kampen en workshops, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Met mijn drie diploma’s op zak en mijn jarenlange ervaring als hulpverlener in en buiten het onderwijs, heb ik een mooi rugzakje vol expertise opgebouwd. Als voorstander van voortdurende vooruitgang blijf ik steeds investeren in mijn eigen professionele ontwikkeling, wat zowel mijzelf als mijn cliënten ten goede komt. Mijn dynamische reis draait om persoonlijke groei, en ik streef ernaar dit zowel in mijn leven als in dat van anderen te verwezenlijken.

Opleidingen en behaalde diploma’s:
– Toegepaste Psychologie (2010)
– Lerarendiploma (2014)
– Stresscoach (2019)

Wat doet een studie- & studiekeuzecoach?

Een studiecoach heeft diverse taken. Allereerst help ik je om je sterke en zwakke punten te ontdekken, zodat je jezelf beter kunt begrijpen. Ik leer je effectieve manieren om te studeren en je tijd te organiseren, en samen kunnen we realistische studieplannen maken. Ik sta ook voor je klaar als je stress ervaart, je tijd beter wilt managen of obstakels tegenkomt die je leerproces vertragen. We bespreken ook onderwerpen zoals faalangst, perfectionisme, stress en veerkracht tijdens onze sessies.

Ik help je niet alleen bij het ontwikkelen van studievaardigheden, maar ook bij het aankweken van belangrijke levensvaardigheden die je voorbereiden op een productieve en zelfstandige toekomst.

Als studiekeuzecoach sta ik aan je zijde terwijl je belangrijke beslissingen maakt over je studie en carrière. Ik help je om inzicht te krijgen in je interesses, vaardigheden, persoonlijkheid en waarden. Samen kijken we naar verschillende studie- en carrièremogelijkheden en onderzoeken we welke het beste bij jou passen.

Om je te helpen, voer ik gesprekken en assessments uit om je sterke punten, interesses en doelen te begrijpen. Met deze informatie begeleid ik je bij het verkennen van verschillende opties en help ik je bij het onderzoeken van studies, beroepen en trends op de arbeidsmarkt.

Belangrijk is dat ik geen kant-en-klare oplossingen geef, maar je begeleid bij het maken van autonome keuzes. Ik reik je strategieën en tools aan om informatie te verzamelen, doelen te stellen en zelfreflectie te stimuleren. Ik kan je ook helpen bij het opstellen van stappenplannen, zoals het aanvragen van studies en het voorbereiden op toelatingsexamens.

Tarief

70 euro/sessie
130 euro/ dubbele sessies

Betalen kan met cash of met de bankapp.

Bij afwezigheid zonder te annuleren ben ik jammer genoeg genoodzaakt om je het tarief van de sessie aan te rekenen. Bedankt voor je begrip hiervoor.