Kathleen Coosemans

Kathleen Coosemans Senses Praktijkhuis Boom

Toegepaste psycholoog

Contact

Op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag ben ik aanwezig in Senses Praktijkhuis Boom en kan je bij mij een afspraak krijgen.

Contacteer me via:

T: 0476 43 83 11
E: info@mentalife.be
W: www.mentalife.be
Instagram en Facebook: mentalife.be

Wie ben ik

In 2010 behaalde ik mijn diploma Toegepaste Psychologie met specialisatie in klinische (en forensische) psychologie.

Mijn reis in de wereld van de hulpverlening begon met boeiende stages bij het Parket van Antwerpen en de Federale Politie. Hier werkte ik met zowel daders als slachtoffers van criminele feiten, en deze ervaring opende mijn ogen voor de complexiteit van menselijke verhalen.

Later zette ik mijn pad voort in de gevangenis van Mechelen, waar ik als hulpverlener werkte met gedetineerden. Ik hielp hen bij allerlei levensvragen en uitdagingen, en dit bracht me in contact met de diepere lagen van psychopathologie en persoonlijkheidsstoornissen.

Met mijn diploma als stresscoach heb ik me vooral gericht op volwassenen die gezondheidsproblemen ervaren als gevolg van stress. Maar wat voor mij minstens zo belangrijk is, is preventie. Voorkomen is beter dan genezen, en ik moedig iedereen aan om op tijd aan de bel te trekken als stress de bovenhand begint te nemen.

Mijn ervaring strekt zich ook uit naar het onderwijs, waar ik onder andere trainingen gaf rond veerkracht, impulscontrole, faalangst en stresshantering. Bovendien ben ik vertrouwd met de uitdagingen van autismespectrumstoornissen, AD(H)D, STOS en andere leer- en gedragsgerelateerde kwesties.

Als ervaringsdeskundige begrijp ik ook de psychische impact van een chronische aandoening op het leven en heb ik me hierin verdiept. Sociaal isolement, onbegrip van anderen, het gevoel van verlies, het proces van jezelf heruitvinden en steeds tegen grenzen aanlopen; ik ken deze uitdagingen uit eigen ervaring. Ik weet hoe belangrijk het is om de diagnose te accepteren en te leren omgaan met de veranderingen die het met zich meebrengt. Samen kunnen we aan de slag gaan om jouw veerkracht te versterken en het leven weer in eigen handen te nemen.

Met mijn drie diploma’s op zak en mijn jarenlange ervaring als hulpverlener binnen en buiten het onderwijs, heb ik een mooi rugzakje vol expertise opgebouwd. Als voorstander van voortdurende vooruitgang blijf ik steeds investeren in mijn eigen professionele ontwikkeling, wat zowel mijzelf als mijn cliënten ten goede komt. Mijn dynamische reis draait om persoonlijke groei, en ik streef ernaar dit zowel in mijn leven als in dat van anderen te verwezenlijken.

Thema’s

  • Volwassenen die veerkracht, faalangst en perfectionisme willen verbeteren.
  • Personen met chronische ziekten, pijn of aandoeningen die ondersteuning nodig hebben in hun proces.
  • Mensen met stressgerelateerde problemen, zoals het balanceren van werk en privé, evenals gezondheidskwesties.
  • Personen die te maken hebben met psychopathologie en persoonlijkheidsstoornissen.
  • Daders en slachtoffers van criminele feiten.

Tarief

70 euro/sessie

Betalen kan met cash of met de bankapp.

Bij afwezigheid zonder te annuleren ben ik jammer genoeg genoodzaakt om je het tarief van de sessie aan te rekenen. Bedankt voor je begrip hiervoor.