Katrien Voorspoels

Katrien Voorspoels, therapeut en coach Senses Praktijkhuis

Stress & Burn-out Coach

Contact

Graag ontvang ik jou op vrijdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, enkel na afspraak.

E: katrienvoorspoels@gmail.com

Of boek een kennismakingsgesprek in via mijn website:

https://www.katrienvoorspoels.com/contact

Wie ben ik

Ik ben Katrien, moeder van Mauro, therapeut, coach, procesbegeleider, danser en stresskip. Met een open hart sta ik in contact met het leven en tracht mee te bewegen met wat op mij afkomt. Engagement en samen zijn mijn codewoorden in mijn werk en leven.

Ik zoek mijn weg als ondernemer en probeer een authentieke, nabije mama te zijn. Mijn netwerk is mijn bakermat en ik zoek graag de verbinding met mensen.

Maar bovenal ben ik ervaringsdeskundige in Leven met de grote ‘L’.

Zo’n 25 jaar geleden begon mijn zoektocht naar een andere manier van in het leven staan. Stress is een rode draad door mijn leven, mijn levendige temperament en grote gevoeligheid zorgen ervoor dat ik moest leren omgaan met al wat op mij afkomt.

Mijn burn-out in 2009 betekende een groot kantelpunt; mijn leven is nooit meer als voorheen, en maar goed ook. Het is nog steeds een weg van vallen en opstaan; het grote knoeiwerk ken ik als geen ander … maar ik weet ook uit ervaring wat wérkt en wat maakt dat ik het anders doe dan voorheen.

Hart, adem en lijf vinden hun verbinding via mind- en heartfulness, meditatie, yoga en dansen.

Ik ben graag bij vrienden en leef voluit met mijn zoon.

In bedrijven werk ik op de thema’s welzijn, stress, conflict, loopbaan, team en leiderschap. Ik breng daar wat niemand brengt; mijn eigen(zinnig)heid en no-nonsense aanpak zorgen ervoor dat ik als geen ander maatwerk lever. Op tempo van jou, jouw team en de organisatie.

Ken je graag mijn opleidingsachtergrond en professionele traject? Neem dan een kijkje op mijn LinkedIn pagina.

Burn-out begeleiding

Opgebrand.
Dat kan alleen als je eerst in vuur en vlam hebt gestaan.
Hetzij door passie en gedrevenheid. Hetzij door overload, te veel druk, stress. 
Burn-out vraagt expertise en een specifieke begeleiding.

Een herstel uit burn-out toont zich in verschillende fasen. Eerst is er nood aan stabilisatie. Niks meer dan dat. Het lichaam liep trauma en schade op en verloor zijn vertrouwen. Stabilisatie is noodzakelijk om terug te kunnen waarnemen, kijken en praten.
Als gecertificeerd wandelcoach zet ik je in beweging en gebruik de natuur om broodnodige vaardigheden aan te leren waarmee we omgaan met wat op ons afkomt. De oefeningen vinden hun bedding in de traumapsychologie (stabilisatie interventies) en mindfulness (gronden).

Pas na de stabilisatiefase kan er gewerkt worden op acceptatie, loskoppelen en ontspannen, doen wat deugd doet. We brengen structuur aan in je dag en je leven; helpen je triggers op te merken en op te vangen op een effectieve manier. Gezond leven krijgt meer diepgang en wordt nauw opgevolgd in samenspraak met jouw huisarts.

Pas als jouw systeem voldoende herstelt is en stabiel blijft, werken we aan activatie en (her)oriëntatie.
Tenslotte zoomen we in op jouw (belemmerende) patronen. Inzicht in en wegwerken van destructieve patronen is noodzakelijk in het voorkomen van herval.

Tarief

Particulieren €75/u
Bedrijven te bespreken

Wil je terugkeren naar het werk na afwezigheid door burn-out dan kunnen we doorschakelen op re-integratie & loopbaancoaching. Dit kan met de VDAB loopbaancheques.