Kim Uydens

Kim Uydens - Faalangst en Life coach Senses Praktijkhuis

Studiekeuzebegeleiding – Talent
Bachelor Maatschappelijk Werk

Contact

In Senses Mortsel ben ik elke vrijdag. Maak vooraf een afspraak via:

T: 0472/29.87.12

E: kim.uydens@gmail.com

W : www.lotuslife.be

Wie ben ik

°1981

Trotse mama van Thibeau, Manu en Aline.  Faalangst coach, daarnaast ook life coach, maatschappelijk werker bij het centrum voor leerlingenbegeleiding gedurende 16 jaar, de vrouw van mijn steeds steunende man.  Altijd enthousiast, een groepsdier en sfeervoeler.  Daarnaast ook regelmatig dicht bij mezelf, mediterend.

Mijn lagere school verliep niet eenvoudig.  Rekenen verliep moeilijk en aan lezen had ik een hekel.  Met goede moed startte ik aan het secundair onderwijs.  Ik belandde echter in het watervalsysteem.  In het 5de middelbaar behaalde ik een C-attest (advies overzitten in een gemakkelijkere richting).  De moed zakte in mijn schoenen.  Welke richting moest ik uit?  Waar lagen mijn interesses en talenten?  Hoe start je in een 5de jaar in een technisch gerelateerde richting waarbij de andere leerlingen reeds 2 jaar basis hadden gekregen? …

In het 6de jaar studeerde ik af met een mooie, ruime 80%.  Ik was 19 jaar en wist echt niet wat ik moest doen?  Werken, terug naar een 5de jaar gaan en een andere richting volgen, een 7de jaar volgen, verder gaan studeren aan de hogeschool, … duizende ideëen flitsten door mijn hoofd.  Verder studeren was in mijn hoofd een brug te ver.  En toch … had ik die deur op een kiertje gezet.  Ik besloot om het toch te proberen en zocht naar een richting die aansloot bij mijn interesses. 

Met een heel klein hartje startte ik aan de opleiding sociaal agogische werk.  Het was niet eenvoudig, dat kan ik niet onder stoelen of banken steken.   Met de juiste mensen om me heen werkte ik mijn bachelor diploma af in 3 jaar.

Studiekeuzebegeleiding

De afgelopen 12 jaar heb ik het genoegen gehad om voornamelijk in het secundair onderwijs te werken als clb’er.  Het geven van informatie tijdens infoavonden over het onderwijslandschap, individuele gesprekken met jongeren en hun ouders en kijken waar hun talenten en interesses liggen zijn één van de vele thema’s waarmee ik aan de slag ga.

Met een ruime ervaring binnen het onderwijsveld, ga ik samen met de jongere en hun ouders op pad om te bekijken welke studierichting het beste aansluit bij hun talenten, hun competenties en hun dromen.

Daarbij gebruik ik de methodiek van talentgedreven werken met kinderen/jongeren (Luk Dewulf).  We staan stil bij wat hen gelukkig maakt, waar ze zelf energie van krijgen en van daaruit vertrekken we om te zoeken naar een passende studierichting voor hen.  Deze laagdrempelige methodiek kan eveneens ingezet worden bij volwassenen.

Heel erg welkom!

Tarief

65 euro/uur