Lara Roels

Lara Roels - Seksuologe en Orthopedagoge Senses Praktijkhuis Boom

Klinisch seksuoloog io

Contact

Ik ontvang u en/of uw partner graag op woensdag en donderdag in Senses Praktijkhuis te Boom. Dit kan in de vorm van een individueel of koppelgesprek.

T: 0473/75.21.73

E: roelslara.senses@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/intimilara/

Wie ben ik

Ik ben Roels Lara, orthopedagogisch (opvoedkundig) begeleidster en klinische seksuologe io.

Ik ben een enthousiast en zorgzaam persoon die altijd al wist dat haar passie en interesse bij de psychologie van de mens lagen. Vandaar dat ik de studie Orthopedagogie – Toegepaste Jeugdcriminologie aan Karel de Grote Hogeschool ben gaan volgen en deze succesvol heb afgerond. Dit kan je terugvinden op mijn andere pagina. Tijdens deze studie groeide mijn interesse verder naar thema’s over seksualiteit, intimiteit en menselijke relaties. Hierdoor besloot ik nog een Master Seksuologie te volgen aan de Katholieke Universiteit te Leuven.

De grootste motivatie voor deze opleiding is dat er rond seksuele opvoeding / ontwikkeling vaak nog taboe heerst. Omwille van deze taboe is er een tekort aan informatie en is het vaak moeilijk om hierover te praten zowel in een relatie als tegen een seksuoloog. Hoewel het niet altijd zo lijkt of voelt, zijn seksuele zorgen bij individuen en/of koppels veelvoorkomend.

Als seksuoloog voer ik vertrouwelijke gesprekken die ruimte maken voor jou en/of jullie unieke verhaal. Op deze manier kunnen we samen kijken naar waar er zich zorgen bevinden en hoe deze aangepakt kunnen worden. Dit om je en/of jullie seksualiteit weer positief te kunnen beleven. 

Naast mijn werk als Seksuoloog en Orthopedagogisch (opvoedkundig) begeleidster binnen Senses Praktijkhuis ben ik ook actief in de online media om  taboes te doorbreken, openheid te creëren en correcte informatie over seksualiteit, intimiteit en relaties te verspreiden.

Thema’s

Het scala aan vragen en/of zorgen die te maken hebben met seksualiteit kan heel breed zijn. Hierdoor kan het zijn dat je jouw vraag en/of zorg niet terugvindt in onderstaande lijst. Laat dit je niet tegenhouden om mij te contacteren.

Je kan bij mij terecht voor vragen/zorgen/moeilijkheden over/met:

 • Opwinding: verminderde, geen of verhoogde mentale opwinding en/of genitale opwinding (erectieproblemen, moeilijkheden m.b.t. vochtig worden)
 • Verlangen: verschil in verlangen met partner, geen verlangen, te veel verlangen
 • Orgasme/ejaculatie: vroegtijdige ejaculatie/orgasme, geen orgasme, vertraagd orgasme
 • Zorgen omtrent het ervaren van pijn
 • Seksuele identiteit
 • Seksuele ontwikkeling
 • Seksuele onzekerheden
 • Seksuele ontevredenheid
 • Vastgelopen ervaringen en/of situaties
 • Het ervaren van een onevenwicht door een levensgebeurtenis / fase
 • Andere problemen of klachten m.b.t. de (seksuele) relatie

Doelgroep

Adolescenten en volwassenen.

Individuen en koppels.

Werkwijze

Tijdens een intakegesprek maken we kennis met elkaar, bekijken en bespreken we de zorgvragen en  verwachtingen. Dit aan de hand van een intakeformulier dat op voorhand wordt doorgestuurd en door ieder deelnemend individu ingevuld wordt. Vervolgens wordt er gekeken of ik een gepaste hulpverlening kan aanbieden en of jij/jullie je goed voelen bij mij als hulpverlener.

Indien er gekozen wordt om de hulpverlening te starten, zal op basis van de zorgvragen een gepast hulpverleningsaanbod volgen. De frequentie en aanpak van afspraken kan verschillen afhankelijk van de zorgvragen, verwachtingen en motivatie.  Zo kan er een koppelsessie gepland worden en/of een individuele sessie waar informatie, modellen en  theorieën gedeeld kunnen worden die je en/of jullie thuis ook kunnen inzetten. Verder zal de hulpverlening het tempo volgen dat voor jou en/of jullie als aangenaam wordt ervaren.

Mits toestemming kan er contact opgenomen worden met andere betrokken partijen zoals een arts.

Tarief

Een individuele sessie duurt 50 à 60 minuten en bedraagt  €60.

Een koppelsessie heeft dezelfde tijdsduur en bedraagt €65.

Betalingen kunnen contant of via Payconiq. Een afspraak annuleren kan tot 24uur op voorhand. Dit om andere nog een kans op een afspraak te kunnen geven. Indien dit niet (of minder dan 24uur op voorhand) geannuleerd wordt, ben ik genoodzaakt om het volledige bedrag van deze sessie aan te rekenen.