Lara Wuyts

Lara Wuyts, seksuoloog en toegepaste psycholoog Senses Praktijkhuis

Psychologisch consulent
Klinisch seksuoloog

Contact

Graag ontvang ik jou/jullie op donderdag in Senses Praktijkhuis Mortsel, telkens na afspraak. Een gesprek kan individueel of samen met je partner(s) en/of gezin.

De aanmelding gebeurt bij voorkeur via e-mail.

E: laraw.senses@gmail.com

T: 0472/48.61.97

Wie ben ik

Ik ben Lara Wuyts, seksuoloog en psychologisch consulent.

Ik ben een spontane en goedlachse jonge vrouw die altijd al droomde van een job waarin ik het verschil kan maken voor andere mensen. Ik ben daarom begonnen met de studie Toegepaste psychologie (Thomas More Antwerpen). Tijdens deze studie is mijn interesse voor thema’s zoals seksualiteit, liefde en menselijke relaties alleen maar gegroeid. Ik besloot dan een Master in de Seksuologie te volgen (KU Leuven).

Als psychologisch consulent luister ik naar jouw verhaal en probeer ik daar te helpen waar jij op vastloopt. Want hoewel het niet altijd zo lijkt, krijgen heel wat mensen doorheen hun leven te maken met seksuele, relationele of mentale zorgen.

Doelgroep

 • Adolescenten
 • Jongvolwassenen
 • Volwassenen
 • Ouderen
 • Koppels
 • Gezinnen

Thema’s

Je kan bij mij terecht voor o.a:

 • Dagdagelijkse belemmeringen
 • Vragen/zorgen rond keuzes in studie/werk/privé of andere identiteits- of levensvragen
 • Emotionele/mentale zorgen zoals bijvoorbeeld angstgevoelens, stress, somberheid, laag zelfbeeld, omgaan met emoties, verlies en rouw, trauma, …
 • Relationele problemen
 • Suïcide gedachten
 • Zelfverwonding
 • Een simpel gesprek om je hart te luchten

Het zou kunnen dat het thema waarover jij/jullie het graag willen hebben niet terug te vinden is in onderstaande lijst. Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen!

Thema’s als klinisch seksuoloog

Voor de hulpvragen die ik behandel als seksuoloog, verwijs ik graag naar mijn andere pagina.

Hoe ga ik te werk?

De aanmelding gebeurt bij voorkeur via e-mail. We kijken dan samen naar een geschikt moment voor een eerste gesprek.

Voorafgaand aan het eerste gesprek stuur ik een aantal korte vragen die jij dient in te vullen. Op die manier kan ik jou zo goed mogelijk begeleiden. In een eerste gesprek, het intakegesprek, is het de bedoeling dat we elkaar wat beter leren kennen en kijken we samen naar jouw hulpvraag en verwachtingen. Op het einde van het eerste gesprek wordt er gekeken of ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen. Het is namelijk belangrijk dat beide partijen zich prettig voelen bij het verderzetten van het traject. Vertrouwen is hierbij enorm belangrijk, alles wat gezegd wordt valt tevens onder beroepsgeheim.

Aangezien elke verhaal anders is, is het belangrijk te weten dat een therapeut geen pasklare antwoorden heeft, maar dat er samen wordt gewerkt aan zaken die jij belangrijk vindt. Het is daarom ook moeilijk om op voorhand te bepalen hoeveel sessies nodig zullen zijn.

Tarief

Een individuele sessie duurt 50 minuten en bedraagt €65.
Een sessie voor koppels of gezinnen duurt ook 50 minuten en bedraagt €75.

Betalingen gebeuren cash of via payconiq.

Een afspraak annuleren kan tot 24 uur op voorhand. Indien dit niet (of minder dan 24 uur op voorhand) gebeurt ben ik genoodzaakt het volledige bedrag van deze sessie aan te rekenen.