Laura Van der Wee

Psychomotorisch therapeut
Lichaamsgerichte & Relaxatietherapeut

“Listen to your body when it whispers, so you don’t have to hear it scream.”

 

Contact

Graag ontvang ik u op woensdag in Senses Praktijkhuis Lier, na afspraak:

T: 0470 32 05 86
E: lauravanderwee.pmt@gmail.com

Wie ben ik

°1993

Geboeid door de wisselwerking tussen lichaam en geest, studeerde ik Psychomotorische therapie aan de Haute Ecole Leonard de Vinci, te Brussel. In de Psychomotoriek worden bewegingen geanalyseerd als een uitdrukking van de psyché.

Ik volgde eveneens een erkende RYS Ashtanga Yoga Teacher Training in India. In deze yoga discipline ligt de focus opnieuw op het lichaam. Ditmaal met de insteek om via bewegingen toegang te krijgen tot een hoger bewustzijn.

Na mijn opleidingen heb ik ervaring opgedaan als bewegingstherapeute op de Psychiatrische Afdeling van het Sint-Vincentius ziekenhuis te Antwerpen.

Om m’n kennis, feeling en ervaringen rond het lichaamsgericht werken te voeden en uit te breiden volg ik op regelmatige basis verschillende danstherapie reeksen, zoals 5Rhythms, Movement Medicine, Ecstatic Dance, etc… Hierbij worden door middel van een bewegingsmeditatie emotionele spanningen aangeraakt en losgemaakt, met als doel om lichaam en geest meer in evenwicht te brengen.

Reizen en in contact komen met verschillende culturen hebben me steeds geïnspireerd en helpen me om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken en te relativeren.

Doelgroep

Kinderen, jongeren en volwassenen

Wat bied ik aan

Individuele sessies op maat, gebaseerd op de psychomotoriek, waarbij het lichaam centraal straat. Zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.

Via een lichaamsgerichte aanpak (Yoga, relaxatie, massage, dans) gaan we ons meer bewust worden van onszelf en ons lichaam. We proberen contact te maken met de in het lichaam opgeslagen spanningen en zoeken een weg om emotionele blokkades tot expressie te brengen en te kanaliseren.

Teruggrijpend naar een brede waaier aan disciplines kunnen we zeer gericht en gevarieerd werken. Met een gecombineerd aanbod van massage, stretch-, relaxatie- en ademhalingsoefeningen probeer ik de sessie zo goed mogelijk te laten aansluiten aan jouw individuele noden.

De sessies kunnen hulp bieden bij verschillende thema’s zoals:

  • traumatische ervaringen,
  • het onvoldoende kunnen voelen en/of tot expressie brengen van emoties en behoeften of het moeilijk kunnen voelen, stellen of aanvaarden van grenzen
  • concentratieproblemen, communicatieproblemen, pestproblemen en weerbaarheid,
  • stemmingswisselingen, gedragsproblemen, impulscontrole verlies en agressieregulatie,
  • Burn-out of Bore-out
  • problemen in: bewegingsgedrag, lichaamstaal, lichamelijke spanningen, lichaamshouding & lichaamsbeleving…

Het belang van bewustwording en lichaamsgericht werken

Wanneer we ons bewuster worden van ons lichaam gaan we makkelijker oude ‘verkeerde’ bewegingspatronen van het lichaam herkennen en doorbreken.

Lichaamsbewustwording draagt bij tot versterking van eigenwaarde, identiteitsgevoel en autonomie.