Lien Aerts

Lien Aerts Psycholoog Senses Praktijkhuis Boom

Klinisch psycholoog io
Psychologisch consulent

Contact

Ik ontvang je of jullie graag op woensdag (13:30-22:00) of op donderdag (13:00-18:00) in Senses Praktijkhuis in Boom.

Je kan een afspraak maken op één van de volgende manieren: telefonisch, email of sms. Indien je mij telefonisch niet te pakken krijgt, mag je gerust een voicemail inspreken met jouw naam en telefoonnummer en dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

T.: 0477 59 03 38

E.: lien.senses@outlook.com

Ik kan jou begeleiden in het Nederlands of Engels.

Indien je dit wenst, kunnen de sessies ook online doorgaan.

Wie ben ik

In 2020 behaalde ik mijn diploma Toegepaste Psychologie aan Thomas More hogeschool in Antwerpen. Gedurende mijn stage binnen MPI Oosterlo, heb ik veel kennis opgedaan omtrent verstandelijke beperkingen en persoonlijkheidsstoornissen. Mijn eindstage liep ik bij Arkades te Herentals als leerlingenbegeleider, waarbij ik zowel de diagnostiek uitvoerde alsook de individuele gesprekken met de leerlingen met hoogbegaafdheid.

In 2020 startte ik aan mijn opleiding Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Momenteel heb ik mijn master afgerond en wacht louter nog op mijn officieel diploma dat eind dit schooljaar uitgereikt zal worden. Mijn masterstage heb ik voltooid op twee plaatsen. Enerzijds het Mobiel Crisisteam Reling in Hasselt, waar ik adolescenten en volwassenen begeleidde in acute crisis. Anderzijds bij GO! CLB Fluxus in Lier en Mortsel, waar ik momenteel ook halftijds tewerkgesteld ben.

In mijn vrije tijd heb ik mij steeds volop ingezet om te werken met kinderen. Zo heb ik 7 jaar dansles gegeven aan kleuters, kinderen en adolescenten. Ook heb ik 2 jaar als vrijwilligster gewerkt voor Brutus in Brussel, waarbij ik bijles gaf voor wiskunde in het tweede middelbaar.

Door mijn ervaringen met kinderen, zowel op stage als in mijn vrije tijd, hecht ik enorm veel belang aan een goede vertrouwensband. Rust, empathie, vertrouwen, veiligheid en vrijheid van spreken zijn cruciale onderdelen voor het omgaan met kinderen en adolescenten. Deze staan dan ook centraal in mijn begeleidingen.

Bovendien ben ik ook erg creatief ingesteld en neem dit uiteraard mee in de begeleidingen. Kan je jezelf beter uitdrukken al tekenend, schilderend, knutselend of op een andere manier, dan pakken we het op deze manier aan. Werk je liever met knuffels of al spelend bv. met Playmobil? Dan kunnen we ook zeker samen aan de slag. Ben je iemand die niet zo creatief aangelegd is, maar eerder mondig, dan kan ik jou ook zeker en vast helpen. Ik vind het enorm belangrijk dat jij jezelf kan uitdrukken op een manier die voor jou het meest aangenaam is.

Doelgroep

Kleuters en kinderen van 2,5 tot 12 jaar
+ (eventueel) de ouders

Thema’s

 • Depressieve gevoelens
 • Dwanggedachten en dwanghandelingen
 • Emotionele en sociale moeilijkheden
 • Gedragsmoeilijkheden
 • Moeilijke thuissituaties
 • Echtscheiding
 • Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder (AD(H)D)
 • Autismespectrumstoornis (ASS)
 • Zelfverwondend gedrag en suïcidaliteit
 • Traumatische ervaringen
 • Angst- en stemmingsproblematieken
 • Hechtingsmoeilijkheden

Werkwijze

Het eerste gesprek wordt steeds gezien als een kennismakingsgesprek (intakegesprek). Tijdens dit gesprek wil ik jou beter leren kennen en ga ik samen met jou op zoek naar wat ik kan betekenen voor jou. We gaan samen aan de slag om te kijken naar wat jouw hulpvraag is. Heb je meerdere hulpvragen? Dan gaan we aan de slag met de hulpvraag die voor jou het meest noodzakelijk is en gaan we daarna verder met de overige hulpvragen.

Na het intakegesprek bekijken we samen of ik jou kan helpen met jouw hulpvraag of dat een collega meer geschikt is om met jouw hulpvraag aan de slag te gaan. Ik vind het vooral belangrijk dat je terecht komt bij een hulpverlener die voldoende kennis bezit omtrent jouw hulpvraag.

Indien ik jou wel kan helpen, dan bepalen we samen hoe ons traject gaat verlopen. Ieder traject verloopt anders, afhankelijk van de hulpvraag. We bekijken samen hoe vaak je nood hebt aan een gesprek en wat jouw verwachtingen zijn van het traject.

Er kan ook steeds een gezinsgesprek ingepland worden als vb. jij of jouw ouders hier nood aan hebben. Binnen dit gesprek gaan we samen luisteren naar ieders standpunt en kijken we samen naar de hulpvraag die vanuit het gezin gesteld wordt.

Tarief en terugbetalingen

Een sessie duurt 50 minuten en bedraagt €65.
Een gezinsgesprek duurt 80 minuten en bedraagt €75.

Er kan gepast contant worden betaald of via de Payconiq/Bancontact app. Er is geen Bancontact betaalterminal aanwezig.

Een afspraak annuleren kan tot 24u op voorhand (via mail, sms of telefoon). Indien je minder dan 24u op voorhand annuleert, ben ik genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.