Lies De Smedt

Luc Segers psychodiagnosticus Senses Praktijkhuis

Jongeren- & Jongvolwassenen coach 
Sociaal-pedagogisch begeleider

Contact

Ik ben aanwezig op vrijdag in Senses Praktijkhuis Boom. Na afspraak kan je bij mij terecht tot en met juli 2024 tussen 9u en 21u.

Een afspraak maken kan via de gebruikelijke kanalen. Mijn voorkeur gaat uit naar een mailtje van jou. De telefoon blijft op stil als ik aan het werk ben.

T: 0484/62 30 30

E: coachingcrossroads@yahoo.com

Wie ben ik

°1975

Mijn naam is Lies. Kinderen en jongeren maken al heel lang deel uit van mijn leven.

Doordat ikzelf mama ben van 3 kinderen word ik soms van dichtbij gedwongen om stil te staan bij het opgroeien in deze tijd en de daarbij gepaard gaande uitdagingen. Ik merkte dat het belangrijk is om tijd en ruimte te maken voor elke jongere door in gesprek te blijven gaan. Ondertussen is mijn jongste 12, dus in mijn privéleven kan ik hier dagelijks op oefenen.

Na mijn studies begon ik te werken in de hulpverlening. Als leefgroep-, gezins- en contextbegeleider heb ik al veel gezinnen kunnen ondersteunen.  Daarna maakte ik een sprongetje naar de kinderopvang. Maar het kriebelde opnieuw om weer met gezinnen te werken. Ik kreeg dan de kans om in de crisisjeugdhulpverlening mijn ervaring en kennis te gebruiken. Binnen de hulpverlening werkte ik het liefst met groepen, maar het verlangen bleef groeien om meer individueel te gaan werken. Persoonlijke gesprekken gaan toch nog net dat ietsje dieper en ook de impact die je kan hebben is vaak meer blijvend. Momenteel werk ik als coördinator van onthaalouders binnen de kinderopvang om op deze manier voldoende tijd en ruimte te hebben om ook als jongerencoach van betekenis te kunnen zijn. Want ik geloof in hen en wil hen ook in zichzelf kunnen laten geloven. Want dan is er heel veel mogelijk.

Opleiding

  • Graduaat Orthopedagogie, Odisee
  • NLP-practitioner, de school voor NLP
  • Kwaliteitscoördinator in de welzijns- en gezondheidssector, Amelior
  • Postgraduaat Mentoring en Coaching, Odisee
  • Embodied Coachen (voorjaar 2024)

Doelgroep

Tieners en jongvolwassenen die graag een kortdurend (jouw keuze) traject willen volgen, waarbij men vertrekt vanuit de eigen kwaliteiten en talenten.

Een woordje aan jou

Ik snap dat dit spannend is… Maar ik denk dat jij wel weet dat het misschien anders moet. Misschien zegt het stemmetje in je hoofd wel van alles wat je tegenhoudt. Iedereen raakt wel eens helemaal in de knoop met zichzelf. Soms is het je misschien even teveel en weet je niet hoe je hiermee moet omgaan. Je kunt het gevoel hebben dat er niemand is die je lijkt te begrijpen… Het is dan ook niet altijd eenvoudig om opnieuw in jezelf te geloven en in te zien dat je mag zijn wie je wil zijn.

Ik wil je hier graag mee helpen. Ik voel me vereerd dat ik een stukje mag meelopen op jouw weg. In mijn begeleiding luister ik echt naar jouw persoonlijk verhaal. Ik hou van open en diepgaande gesprekken. Samen met jou zoek ik naar de diepere oorzaak waarom jij je slecht in je vel voelt en zoeken we uit hoe je weer zelf op weg kunt gaan.

Maar jij blijft de hoofdrolspeler van jouw verhaal. Ik help je en motiveer je om de beste versie van jezelf te ontdekken.

Een woordje aan je ouders

Als ouder merk je dat je soms botst tegen de twijfels en de negatieve gevoelens van je kind. Soms voel je dat het misschien niet altijd openstaat voor je hulp, hoe vaak je ook probeert om het te helpen op het vlak van welbevinden en welzijn.

Een jongerencoach kan meezoeken naar het ontbrekende puzzelstukje dat nodig is om de ‘mindset’ van je kind opnieuw op een positieve manier te activeren.

Bij de jongerencoach worden er geen diagnoses gesteld. Er is geen doorverwijzing nodig. Het is een laagdrempelige hulpverlening en kan je kind een duwtje in de rug geven om zelf weer in hun innerlijke kracht te kunnen geloven.

Iedereen is anders, dus ook elk coaching traject. De jongere kiest en beslist. Ik pas steeds de gesprekstechnieken en activiteiten aan aan wat je kind nodig heeft.

Tarief

Gesprek (50 min): 65 euro (incl. BTW)

Betalen kan contant of met de bankcontact app.

Mag ik je vragen om je afspraak minimaal 24u op voorhand te annuleren? Zo kunnen andere kinderen tijdig geholpen worden. Bij niet tijdig annuleren van je afspraken zal ik een vergoeding aanrekenen.