Marie-Laure Schobbens

Marie-Laure Schobbens Bemiddelaar Senses Praktijkhuis Boom

Erkend familiaal bemiddelaar

Contact

Na afspraak ontvang ik jullie graag op maandag in Senses Praktijkhuis te Boom.

Je kan mij telefonisch of per mail contacteren voor een afspraak.

T: 0486 57 94 94

E: marielaure@bemiddelingschobbens.be

Wie ben ik

Ik ben een erkend bemiddelaar familiale zaken met een achtergrond in de psychologie en tevens vrijwillig burenbemiddelaar.

Ik geloof in de kracht van bemiddeling. Door actief te luisteren en partijen te bevragen probeer ik de communicatie tussen hen te bevorderen of terug op gang te brengen zodat ze opnieuw in staat zijn gedragen oplossingen te vinden voor hun problemen.

Doelgroep

  Personen die hun huwelijk of relatie willen beëindigen en hierbij op zoek zijn naar een evenwichtige verdeling en oplossing voor de zorg van hun kinderen (ouderlijk gezag, verblijf, financieel, fiscaal, ouderschapsafspraken) en goederen. Tevens voor wie in conflict is met andere familieleden (broer, zus, ouders, kinderen) en hiervoor een gedragen oplossing wil vinden die voor alle partijen gunstig zijn.

  Thema’s

  Scheidingsbemiddeling

  Ouderschapsbemiddeling

  Familiale bemiddeling

  Wat kan ik voor u betekenen?

  Als bemiddelaar luister ik actief naar jullie behoeften en wensen.

  Ik informeer jullie op een heldere en transparante manier en speel in op jullie noden.

  Essentieel hierbij is dat ik me als bemiddelaar ten allen tijde neutraal en onpartijdig opstel. Ik vel geen oordeel en ik vorm geen mening over het conflict, noch over wat of hoe jullie vertellen.

  Elke bemiddeling is anders en als bemiddelaar is het belangrijk je aan te passen aan de wensen van je cliënten. Heb je enkel nood aan een duidelijke overeenkomst of wil je eerst kunnen ventileren over je gevoelens alvorens naar de toekomst te kijken, is afhankelijk van je persoonlijkheid en de fase van het verwerkingsproces waarin je zit. 

  En misschien het meest belangrijke voor jullie om te weten: bemiddeling is vrijwillig en vertrouwelijk, wat essentieel is om een positief gespreksklimaat te kunnen creëren.

  Wanneer de partijen tot een akkoord komen, stel ik, in geval van echtscheidingsbemiddeling of ouderschapsbemiddeling, een overeenkomst op.

  Tarief

  Ik hanteer volgende tarieven (vrijgesteld van BTW):

  • Bemiddelingsgesprek: €60 per persoon per uur;
  • Individueel gesprek: €60 per uur;
  • Opmaak van een volledig echtscheidingsovereenkomst: €540;
  • Opmaak van een ouderschapsovereenkomst: €380;
  • Gerechtelijke bemiddeling: bijkomende forfait van €120 voor de extra administratieve formaliteiten (€60 per persoon).