Marlies van de Walle

Klinisch psycholoog adolescenten & volwassenen

Contact

Je kan bij mij een afspraak maken in Senses Praktijkhuis Lier op vrijdag.

T: 0493/91.68.05

E: marlies.senses@hotmail.com

Wie ben ik

Reeds als jonge adolescent was ik erg geïnteresseerd in de menselijke psyche en wist ik dat ik later hulp wilde bieden aan mensen die door een moeilijke levensfase gaan. Vanuit deze interesse en passie koos ik in het middelbaar voor de studierichting ‘Humane Wetenschappen’ en later voor de opleiding Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent. Na mijn stageperiode in de Antwerpse gevangenis studeerde ik in 2017 af als Master in de Klinische Psychologie en vervolgens behaalde ik in 2019 ook een Bachelor in de Criminologische Wetenschappen. Van 2017 tot midden 2022 werkte ik als stafmedewerker bij het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Momenteel ben ik werkzaam binnen de forensische psychiatrie.

Erkenningen

  • Psychologencommissie (N° 942117934)
  • Visum klinisch psycholoog (N° 263161)
  • Lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP), de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de European Federation of Psychologists’ Associations (EFPA)

Werkwijze

Tijdens een eerste intakegesprek maken we kennis met elkaar en bekijken we samen jouw hulpvraag en verwachtingen. Op basis hiervan bespreken we de mogelijkheden voor het verdere verloop van de begeleiding, aangepast aan jouw specifieke noden. De frequentie en duur hiervan zullen in onderling overleg worden bepaald. 

Thema’s

Je kan bij mij terecht voor vragen en begeleiding met betrekking tot:

  • Emotionele problemen (depressie, angst, stress, stemmingsklachten, laag zelfbeeld, niet goed in je vel zitten, innerlijke conflicten, woede, emotieregulatie …)
  • Sociale en communicatieproblemen
  • Moeilijkheden met veranderende levenssituaties en de overgang naar nieuwe levensfasen
  • Vraagstukken rond identiteit en zingeving
  • Zelfmoordgedachten

Ben je niet zeker of jouw vraag of probleem onder één van deze thema’s valt? Dit kunnen we zeker samen bekijken tijdens het intakegesprek.

Doelgroep

Adolescenten vanaf 16 jaar & volwassenen.

Tarief

Voor een sessie van 60 minuten betaal je € 60.

Betalen kan cash of met de bancontact-app op je smartphone.

Indien je een afspraak wenst te verplaatsen of annuleren, dient dit ten laatste 24 uur op voorhand te gebeuren. Wordt de afspraak minder dan 24 uur op voorhand verplaatst of geannuleerd, dan zal het volledige tarief voor de sessie in rekening worden gebracht.

Afhankelijk van je mutualiteit is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Vraag hier gerust naar indien je hierover meer informatie wenst.