Nicky Schelkens

Nicky Schelkens - Seksuoloog op en orthopedagogisch begeleider Senses Praktijkhuis

Klinisch seksuoloog io
Orthopedagogisch (opvoedkundig) begeleider

Contact

Ik ontvang jou/jullie graag elke woensdag in Senses Praktijkhuis te Mortsel, enkel na afspraak. Een afspraak maken kan bij voorkeur via mail maar kan ook telefonisch of via whatsapp.

E: nickyschelkens01@gmail.com

T: 0494/29.90.97

Instagram: https://www.instagram.com/seksdialogen/

Wie ben ik

Ik ben Nicky Schelkens, orthopedagogisch (opvoedkundig) begeleider en klinisch seksuoloog.

Ik ben een goedlachse, jonge vrouw met een passie voor de medemens. Dit bracht me enerzijds bij mijn opleidingen Orthopedagogie – Toegepaste Jeugdcriminologie aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen waar de gehele menselijke ontwikkeling en de verschillende levensfasen me enorm intrigeerde. Door het tekort aan wetenschappelijke kennis rond de seksuele ontwikkeling die we allemaal van jongs af aan doorlopen, triggerde een Master in de Seksuologie aan de KULeuven mijn interesse!

Anderzijds maakt deze passie me tot wie ik ben en waar ik nu sta in mijn leven. Ik ben gedreven om te ontdekken wat er zich afspeelt in een verscheidenheid aan verhalen, maar ook geduldig om tot de kern te kunnen komen. Op deze manier wil ik samen met jou/jullie aan de slag gaan om te kijken waar de noden liggen en waar de aanvaarding en/of eventuele oplossingen liggen.

Naast seksuoloog en orthopedagogisch begeleider ben ik werkzaam in een woonzorgcentrum als begeleider van wonen en leven.

Doelgroep

Jongeren – adolescenten – volwassenen – koppels

Thema’s

 De thema’s waarvoor u/jullie bij mij terecht kunnen zijn zeer uiteenlopend en gaan van algemeen tot zeer specifiek. Zorgen of problemen kunnen gaan over de seksualiteit, de intimiteit en het relationele aspect van een relatie. Door mijn vooropleiding in de Orthopedagogie kan ik ook begeleiding bieden in het opnieuw vinden van een evenwicht binnen de partnerrelatie na het krijgen van kinderen. 

 • Algemene vragen 
 • Ontwikkelingsvragen/zorgen 
 • Zorgen omtrent verminderd of overmatig verlangen en verschil in verlangen tussen partners
 • Zorgen omtrent de fysieke opwinding 
 • Zorgen omtrent het orgasme
 • Pijnklachten zoals vaginisme, dyspareunie,…
 • Een nieuw evenwicht vinden in de partnerrelatie na de komst van kinderen
 • Seksuele ontevredenheid
 • Seksuele onzekerheden
 • Seksuele blokkades
 • Vastgelopen situaties tussen partners
 • Zorgen rond de seksuele- en/of genderidentiteit in de brede context van de woorden

Werkwijze

Voor we het eerste consult inplannen, vult/vullen u/jullie een intakeformulier in met enkele vragen. Deze worden op het intakegesprek overlopen, besproken en geordend. Na deze intake wordt er samen gekeken of een hulpverlening door mezelf gepast is en of jij/jullie je goed voelen bij mij. 

Indien er samen besloten wordt om de hulpverlening op te starten bepalen we eerst de algemene zorgvraag/zorgvragen om vervolgens na te gaan wat de meest gepaste aanpak is. Bij meervoudige vragen wordt er eerst gekeken naar datgene met de hoogste prioriteit en zo wordt er verder gegaan op uw/jullie tempo. 

De aanpak en frequenties van de sessies verlopen gevarieerd en gaan van individueel niveau tot het begeleiden van koppels. De sessies zelf kunnen bestaan uit informatieve sessies, oefeningen en het bespreken van behandelplannen, modellen en theorieën om thuis mee aan de slag te gaan.

Tarieven

Een individuele sessie duurt 50 minuten en bedraagt €70. Een sessie voor koppels of gezinnen duurt ook 50 minuten en bedraagt €75.

Betalingen gebeuren cash of via de bankcontact-app op je smartphone.

Afspraken kunnen kosteloos geannuleerd worden tot 48u op voorhand. Bij laattijdige annulering wordt het halve (tussen 48u en 24u voor de afspraak) of volledige bedrag (bij minder dan 24u voor de afspraak) aangerekend.