Niels Roelant | Studiecoach

Niels Roelant | Studiecoach

Kindertherapeut – spelcounselor – huiswerkbegeleiding

Contact

Voor een consultatie kan je bij mij op zaterdag terecht in Senses praktijkhuis, na afspraak:
T: 0494/88.14.26
E: spelcounseling.niels@hotmail.com

Wie ben ik

In 2017 rondde ik als eerste man het postgraduaat client-centered spelcounseling af. Sindsdien werk ik als gezinsbegeleider en spelcounselor bij enkele ckg’s. Zo begeleid ik reeds heel wat kinderen en hun gezin om hen bij te staan bij heel wat uiteenlopende moeilijkheden.

Daarnaast kan u me nu ook op zaterdag vinden in Senses praktijkhuis.

Wat is huiswerkbegeleiding

Met huiswerkbegeleiding help ik kinderen/jongeren om meer structuur te brengen in hun huiswerken en het leren. Samen pakken we de leerstof op een speelse manier aan zodat het geen dagelijkse sleur meer hoeft te zijn.
Kinderen van 6 tot 18 jaar die hulp nodig hebben bij: leren leren, inoefenen van taken en voordrachten, overhoren van leerstof, vakspecifieke moeilijkheden, planning maken, leren van een nieuwe taal, omgaan met leerproblemen (ADHD, dyslexie, dysorthografie, dyscalculie, …).

Tarief

€30/sessie van een uur. U kan ter plaatse contant betalen of per factuur.
Kan zowel in de praktijk als op huisbezoek gebeuren.
Annuleren kan door minimum 24u op voorhand te verwittigen. Indien er niet tijdig verwittigd wordt, zal de consultatie aangerekend worden.

Je kan bij mij niet enkel terecht voor huiswerkbegeleiding, maar ook voor spelcounseling.

Wat is spelcounseling

Spelcounseling is een lichte vorm van therapie voor kinderen die worstelen met psycho-sociale problemen. Het is een laagdrempelige vorm waarin “spel” centraal staat.
Kinderen kunnen zich soms verdrietig, boos of bang voelen zonder te weten waardoor dat komt. Je hebt wel in de gaten dat er iets is, maar misschien willen ze er niet over praten of vinden dat juist heel moeilijk. Spel helpt hen om zich juist op een natuurlijke manier uit te drukken.
In de spelkamer is er heel wat speelgoed aanwezig, en het kind bepaalt zelf waarmee gespeeld wordt. Via dat spel wordt het contact met de spelcounselor gevormd. Die volgt het kind zo nauw mogelijk zodat het kind zich veilig voelt. In het spel wordt het kind geholpen om gevoelens te verwerken en met nieuw gedrag te experimenteren.

Thema’s

Weerbaarheid, faalangst, pestproblematiek, rouw en verlieservaring, echtscheiding, weinig zelfvertrouwen, verdriet, spanningen of stress, angsten, teruggetrokken gedrag, moeilijk uiten van emoties, gedragsproblemen, keuzemoeilijkheden, psychosomatiek

Tarief

€50/sessie van een uur. U kan ter plaatse contant betalen of per factuur.
Annuleren kan door minimum 24u op voorhand te verwittigen. Indien er niet tijdig verwittigd wordt, zal de consultatie aangerekend worden.
Afhankelijk van de mutualiteit is er voor kinderen een gedeeltelijke terugbetaling door de mutualiteit. Op www.vlaamspatientenplatform.be vindt u een overzicht.