Patricia Bola

Patricia Bola Toegepaste Psycholoog Senses Praktijkhuis Boom en Mortsel

Klinisch psycholoog io
Psychologisch consulent

Contact

Ik ontvang jou of julie graag op maandag en donderdag in Senses praktijkhuis Boom en op dinsdag en woensdag in Senses praktijkhuis Mortsel.

T: 0487 67 50 92 ( bel of stuur een whatsapp )
E: Patricia.counselings@gmail.com
IG: https://www.instagram.com/psychpatricia?igsh=Nm5ocmd6Y2ozcTZs

Als ik niet opneem, bel ik altijd terug , dus vergeet niet jouw naam en nummer achter te laten.

Online: Is online een betere optie? dat kan ook gewoon van maandag tot vrijdag voormiddag en zaterdag voormiddag. Het uur leggen we steeds samen met elkaar af.

Op locatie: Voor groepen is er de mogelijkheid om de sessies op een zelfgekozen locatie te houden. Dat kan bijvoorbeeld op school , bij de organisatie zelf,… Ook hiervoor bespreken we op voorhand wat voor elkaar lukt en leggen op deze manier de dag en het uur vast.

Talen : Ik begeleid jou/ jullie met veel plezier in het Nederlands , Frans , Engels en het Lingala

Wie ben ik

Hallo ! Bonjour! Hey there ! Mbote nayo to nabino !

Mijn naam is Patricia of Patie als dat beter past voor jou. Ik ben psychologisch consulent binnen het Senses Praktijkhuis en volg hiernaast de opleiding Master in de klinische psychologie.

Ik heet jou eerst en vooral van harte welkom bij de start van jouw reis, waarin jij en ik, samen, elke laag stap voor stap gaan afwandelen.

De thema’s waarvoor ik jou begeleid zijn terugkerende knelpunten, die binnen quasi elke gemeenschap aanwezig zijn. Alleen heb ik doorheen mijn studies en mijn ervaring op werkterrein kunnen merken dat deze thema’s in elke gemeenschap, In een toch wel verschillend kader of context voorkomen; ondanks de symptomatische gelijkenissen. Desondanks komen ze uiteindelijk op hetzelfde neer:

Wanneer een wonde niet op de juiste manier wordt behandeld, kan het zich beginnen uiten in het gedrag, in je relaties, in de manier waarop je je hecht , de manier waarop je naar jezelf kijkt en de manier waarop je je emoties uit. Ook kan diezelfde wonde, indien niet voldoende verzorgd, doorgegeven worden van jou naar jouw kinderen en van jouw kinderen naar hun kinderen, die op hun beurt de wonden zullen verder dragen. Wanneer mensen het woord trauma horen, dan associëren ze het heel vaak enkel aan de meest extreme gebeurtenissen, waardoor ze hun eigen verhaal, hun eigen ervaringen diskwalificeren als het er niet op gelijkt. Hierdoor staan ze dan onvoldoende stil bij hun eigen verhaal en hun eigen wonden.

Het is dus veilig om te zeggen dat een wonde klein kan starten, maar uiteindelijk o zo groot kan worden als het niet verwerkt is. Daarnaast is het belangrijk om aan te halen dat een traumatische ervaring ook een individueel verhaal is en het proces een individuele reis.

Toen ik bijna 10 jaar geleden aan mijn individuele reis was gestart, was het belangrijkste voor mij; herkenning geven aan mijn wonden. Pas daarna ben ik, destijds als student, die bewuste stappen beginnen nemen om verbinding te zoeken met mezelf, om maladaptief of disfunctioneel gedrag, gedachtegangen bij mezelf als bij andere te kunnen herkennen en uiteindelijk af te leren. De reis naar het aanleren en omarmen van gezonde interacties, gezonde hechtingen en gezonde emotionele uitlatingen, was een heus proces maar zeker geen onmogelijke.

Vandaag de dag kan ik daarom, dankzij die ervaring en mijn bril als professional, nu naar jouw verhaal luisteren en samen met jou, jouw unieke reis afwandelen; als individu, als gezin, als ouders of als groep.

Thema’s

 • Trauma/ traumatische ervaring (transgenerationeel, complex, acuut)
 • Innerlijke wonden
 • Opvoedingsstijlen- problemen (ook cultureel gebonden)
 • Gezinsdynamiek (ook cultureel gebonden)
 • Angst / faalangst
 • Depressieve gevoelens
 • Identiteit / zelfbeeld
 • Emotieregulatie
 • Hechting en relationele problemen
 • Grenzen vs jouw stem
 • Groepsdynamiek

Doelgroep

 • Adolescenten va 14 jaar
 • Jongvolwassenen
 • Volwassenen
 • Ouders
 • Koppels

Mijn methodieken en hoe wij samen te werk gaan

Ik werk in het algemeen in trajecten of fasen, afhankelijk van jou of jullie ritme en nood kunnen de trajecten van korte duur of lange duur zijn. Mijn sessies zijn een combinatie van praten, samen ontdekken,samen bouwen en afbouwen, samen loslaten of vast pakken en hopelijk samen die weg slaan naar een waardevolle reis van hetzij herstel als verbinding met jezelf of met elkaar. Ik werk vanuit het cognitieve, het gedragsmatige, het procesmatige in combinatie met de herstel en verbindingsgerichte invalshoek. Ik noem de 3 eerste pilaren dan ook wel de 3 eilanden, die een eigen bestaan hebben en tegelijk van elkaar afhankelijk zijn ; nl onze gedachten , ons gedrag en onze emoties. Ik werk ook vanuit de cultuur sensitieve invalshoek. Zo houd ik steeds rekening met jouw of jullie culturele afkomst om zo jouw verhaal of jullie verhaal in de juiste context te plaatsen.

De sessies kun je zien of kunnen jullie zien als een reis waarin jullie mij meenemen. Tijdens die reis ondersteun ik jullie in het openen van moeilijke deuren; hetzij oude deuren of juist nieuwe deuren en ondersteun ik jou of jullie in het zelf herkennen van obstakels zoals error gedachten, gebroken communicatie,… die de voortgang van de reis belemmeren. Tijdens de reis leren we in elke fase ook dieper naar onszelf kijken. Ik ondersteun jou of jullie in het leren herkennen en begrijpen van jouw of jullie eigen functioneren of disfunctioneren. Samen zoeken we ook naar de mogelijke oorsprongen van vastgeroeste patronen en breuken, en dat op emotioneel als gedragsmatig en cognitief vlak. Als laatste leren we ook kijken naar de individuele sterktes , kwaliteiten en talenten, die jou of jullie niet enkel gedurende reis van nut zullen zijn, maar vooral na de reis ,in het dagelijks leven kunnen geïmplementeerd worden.

Kortom, tijdens mijn sessies gaan we aan het werk,we gaan samen op pad en belopen samen een unieke en waardevolle reis .

Tarief

Individuele sessie duurt 60 min : 65 euro
Ouders en of koppels duurt 60 min : 75 euro
Gezinssessie: duur 80 min : 85 euro
Groepssessie: te bespreken