Studiecoach

Contact

Als leerkracht en (plus)mama van 5 jonge kinderen werd ik stapsgewijs ervaringsdeskundige in het ondersteunen en begeleiden van het leerproces. Het viel me op dat elk kind anders is en dat het ene kind veel meer begeleiding nodig heeft dan het andere. En toch bleef de rode draad in aanpak steeds dezelfde. Kinderen hebben nood aan een stevige structuur om te kunnen leren, waarbij planning en organisatie centraal staan. Van daaruit heb ik een studiehouding ontwikkeld die elk kind en elke jongere kan aanleren. We doen dit stap voor stap en op het tempo van het kind op een leuke, interactieve manier. Ik reik de nodige tools aan om deze vaardigheden bij zichzelf te ontwikkelen.

Contact

Ik ontvang je graag op woensdag in Senses Praktijkhuis Lier. T:0489/19.26.49 E.: petra.vanhandenhoven@gmail.com

Thema’s

  • Omgaan met faalangst
  • Structuur en planning van het schoolwerk in een ruime context
  • Huiswerkbegeleiding of doorverwijzing naar een vakspecialist
  • Welbevinden op school
  • Leren leren adhv stappenplannen

Doelgroep

Kinderen – adolescenten – jongvolwassenen

Praktisch

Ik houd praktijk in Senses Lier op woensdag.

In een eerste gesprek met het kind en de ouders praten we open over wat de verwachtingen zijn en waar de knelpunten liggen. Van daaruit stellen we een traject op. Een wekelijkse sessie duurt 60 minuten en kost 45 euro. Regelmatig zal ik de ouder(s) vragen om even kort samen te zitten. Opvolging van de studiemethode door de ouders is cruciaal de eerste maanden van het traject.

Betalen: cash of vooraf via overschrijving Indien je niet aanwezig kan zijn, verwittig je zeker 24 uur op voorhand. Indien je niet tijdig verwittigt, wordt de sessie volledig in rekening gebracht.