Roxane Rakic

Roxane Rakic Psycholoog Senses Praktijkhuis

Klinisch Psycholoog- psychotherapeut, supervisor

EMDR practitioner

Contact

T: 0475 698303

E: mail@roxane-rakic.org

W: www.roxane-rakic.org

Maandag, woensdag, en vrijdag. 08.00-17.00 uur

Wie ben ik

Roxane Rakic (1968)

Afgestudeerd in 1993 Rijks Universiteit Leiden (NL).

Werkzaam als klinisch psycholoog- psychotherapeut, supervisor en als bedrijfspsycholoog in training, opleiding en advies.

DiagnoSENS
Psychodiagnostiek persoonlijkheid

We zijn wie we zijn en we doen zoals we doen. Soms komen we situaties tegen waar we ons dan onprettig voelen of waarvan we zelf vinden dat we het niet zo handig aanpakken en neigen we onszelf daarover dan te veroordelen of gaan we zaken en personen vermijden. En dat geheel voelt dan extra onprettig en we geraken in een neerwaartse spiraal.

Wellicht heb je vragen over jezelf, over jezelf in deze wereld of  jezelf ten opzichte van anderen. Je komt er maar niet uit en het lijkt wel of je steeds in dezelfde onhandige patronen en valkuilen trapt.

Dan kan psychodiagnostiek over je persoonlijkheid helderheid bieden. De methode die ik inzet, is TPO.

Therapeutisch Psychologisch Onderzoek, ‘TPO’: diagnostiek op aanvraag en geïntegreerd in de therapie. Kenmerkend voor deze manier van diagnostiek zijn samenwerking, medeleven en nieuwsgierigheid. Bedoeling is om beter te begrijpen waarom je denkt en doet zoals je doet. Jij gebruikt jouw zelfkennis en ik zet een aantal tests in om de dieperliggende oorzaak te achterhalen.

Deze methode is net wat anders dan de traditionele diagnostiek. Kijk voor meer informatie naar: https://www.therapeuticassessment.com

Bij TPO is het van belang om persoonlijke vragen te stellen gebaseerd op dagelijkse situaties die je mee maakt en die je raken. Het kunnen vragen van jouzelf zijn maar ook vragen van je ouders of een behandelaar. TPO kan worden ingezet bij kinderen vanaf 10 jaar. TPO is aangewezen als er sprake is van gedrag dat je zelf als problematisch ervaart of als een huidige behandeling stagneert.

Voorbeelden van vragen zijn:

 • ‘Waarom lukt het me toch niet om relaties aan te gaan’?
 • ‘Waarom krijg ik steeds woede-uitbarstingen’?
 • ‘Waarom voel ik me altijd zo eenzaam’?
 • ‘Waarom lieg ik’?
 • ‘Hoe kan ik beter omgaan met de moeite die ik heb om me te concentreren’?
 • ‘Waarom voel ik me zo futloos’?
 • ‘Waarom blijf ik maar uitstellen en kom ik maar niet tot actie’?
 • ‘Waarom heb ik zo’n moeite om mijn positieve in te nemen tijdens gesprekken waar mensen hun mening uiten’?

Ik maak gebruik van een beperkt aantal vragenlijsten en tests waarvan ten minste één een zogenaamde ‘projectieve’ is. Bijvoorbeeld door jou iets te laten tekenen of een verhaal te vertellen.

De resultaten bespreek ik met je in een sessie. Aan het eind ontvang je in briefvorm de verwerkte resultaten en je krijgt antwoorden op je gestelde vragen.

Het onderzoek omvat: intakegesprek, invullen en afnemen van vragenlijsten en tests (deels thuis digitaal), Uitwerking van de resultaten, bespreking van de resultaten en de brief. Ik streef ernaar om binnen een week de resultaten paraat te hebben. Het onderzoek kan goed deel uitmaken van de psychotherapie die eveneens bij mij kan worden ingezet of voortgezet. Zie hiervoor: https://sensespraktijkhuis.be/specialist/roxane-rakic

 

Tarieven

Prijs min €500- max €800:

 • Intake, samenstellen tests en vragenlijsten: €70
 • Afname tests en vragenlijsten: € 70 per uur (1, 2 of 3uur)
 • Licentiekosten uitwerken test MMPI: € 40
 • Uitwerken en interpreteren ruwe scores: € 70 per uur (5-7 uur)
 • Feedback gesprek, terugkoppeling resultaten: € 70
 • Opstellen brief/verslag: € 70