Roxane Rakic

Roxane Rakic Psycholoog Senses Praktijkhuis

Klinisch Psycholoog & Psychotherapeut ChroniSense

‘Er zit meer wijsheid in je lichaam dan in je diepzinnigste gedachte’

(Friedrich Nietzssche)

 

Contact

Je kan bij mij een afspraak maken in Senses Mortsel op maandag, woensdag, en vrijdag van 08.00-17.00 uur

T: 0475 698303
E: mail@roxane-rakic.org;
W: www.roxane-rakic.org

Psycholoog ChroniSense

We zijn als mens een geheel van lichaam en geest. We gaan al jaren lang mee en we hebben een oeroud systeem dat weet wie we zijn en wat goed is voor ons. Ons lichaam en onze intuïtie vertellen dat aan ons aan de hand van signalen.

Door omstandigheden kan het zo zijn dat we van jongs af aan meer doen dan we aankunnen. Zeker als sprake is van psychisch moeten overleven. Doorgaan heeft dat ons toen gered. Maar later in ons leven kan dat gevolgen hebben. We blijven maar doorgaan. Het hele systeem raakt oververmoeid en dat manifesteert zich in het lichaam met verschillende klachten die we als pijn en moe ervaren. Die klachten worden chronisch en zijn er altijd. Vaak zijn de oorzaken te vinden in traumatische gebeurtenissen in het verleden. Deze doelgroep kan ik helpen.

De methoden en technieken die ik gebruik, komen uit de cognitieve gedragstherapie aangevuld met EMDR.  Kenmerkend voor mijn manier van werken is een actieve deelname met veel praktische oefeningen en opdrachten, het ‘uitpluizen’ van gedachten en het aanleren van effectieve vaardigheden zoals assertiviteit (‘nee’ durven zeggen, kiezen voor jezelf, meer ‘me’-time).

Je kunt bij mij individueel terecht maar ook in een klein groepje van 3 mensen.