Sarah Stockx

Sarah Stockx Toegepaste psycholoog Senses Praktijkhuis Lier

Psychologisch consulent – optie klinische neuropsychologie

Contact

Je bent welkom bij mij in Senses Praktijkhuis te Lier op dinsdagvoormiddag en donderdag.

Een afspraak maken kan telefonisch of via mail.
Tip! Kan ik even niet opnemen? Laat dan een voicemail achter zodat ik je zeker terug kan contacteren.

T: 0490/27.64.84

E: sarah.psychologischconsulent@outlook.com

Wie ben ik

Hallo, Ik ben Sarah!

Je kan mij het beste omschrijven als een open, zorgzame en goedlachse persoonlijkheid die graag danst, kookt en bakt. Mijn hobby’s zijn yoga, fitness, creatief bezig zijn,… Mijn kleine grote gelukjes zijn bloemen, de zon, honden (maar eigenlijk alle dieren) en vooral donkere chocolade! Mijn ultieme guilty pleasure.

Al van kleins af aan ben ik een echte ‘mensen-mens’. Een sociale beestje die je kon terugvinden in de leerlingenraad, bij workshops als ‘Empathisch en verbindend luisteren’ van BZN, als babysitter maar ook als begeleider van verschillende vakantiekampen. Zo begeleidde ik mee het eerste rouwkamp van Koning Kevin VZW i.s.m. Missing You VZW. Je kent het misschien wel via programma’s als Radio Gaga of Make Belgium Great Again.

In 2020 studeerde ik af als psychologisch consulent binnen het klinische werkveld. (Optie klinische neuropsychologie – Toegepaste Psychologie te Thomas More Antwerpen)

Ervaring deed ik op tijdens verschillende stages, als individuele begeleider op de crisisdienst van een psychiatrisch ziekenhuis, en als zelfstandig psychologisch consulent binnen het ambulante werkveld.

Een grote troef is mijn ervaring aan de andere kant van de hulpverlening. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het voelt om cliënt te zijn. Een belangrijke aanvulling op mijn theoretische scholing, waardoor ik eens te meer geloof dat ook jij weer uit de put kan kruipen!

Mijn grootste interesse binnen de psychologie is de link tussen lichaam en geest.
Onze lichamelijke gezondheid en geestelijke gezondheid gaan namelijk hand in hand en oefenen beiden een invloed uit op elkaar. Thema’s als slaap, stress gerelateerde (fysieke) klachten, mindfulness, seksuologie, perinatale psychologie, de rol van hormonen en de invloed van voeding op onze gezondheid, Acceptance & Commitment Therapy (ACT),… liggen mij nauw aan het hart en zullen in de toekomst meer aandacht en focus van mij krijgen, o.a. in de vorm van extra opleidingen.

Als hulpverlener vind ik het belangrijk dat jij als cliënt kan rekenen op een professionele begeleiding. Daarom ben ik ook lid van de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten (BPC).
Lidnummer: BPC – 25111976 – 932

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 • Stress en stress gerelateerde klachten
 • Burn-out
 • Onzekerheden
 • Faalangst
 • Perfectionisme
 • Eenzaamheid
 • Het gevoel niet goed in je vel te zitten
 • Piekeren en/of rumineren
 • Verlies & rouw
 • Paniekaanvallen & angstklachten
 • Levensvragen en levenskeuzes
 • Relatiebreuk
 • Moeilijkheden ervaren binnen (romantische) relaties
 • Psychologische moeilijkheden rond fysieke aandoeningen bv. prikkelbaredarmsyndroom (PDS)

Doelgroep

Volwassenen vanaf 18 jaar

Werkwijze

Je kan van mij een open, empathische en niet veroordelende houding verwachten tijdens de sessies. Als hulpverlener vind ik het belangrijk dat waar jij ook mee worstelt, jij je veilig genoeg voelt om dit met mij te delen.

In een eerste gesprek overlopen we alle praktische informatie, wederzijdse verwachtingen, luister ik naar jouw verhaal en bekijken we samen waar jouw noden liggen.

Zowel in het intakegesprek als in vervolggesprekken is er ruimte voor vragen en bedenkingen.

Tijdens de gesprekken hanteer ik een open communicatie met wederzijds respect waarin jij steeds jouw tempo kan aangeven.

Tarief en terugbetalingen

Je betaalt 70€ voor een individueel gesprek van ongeveer één uur.

Betalen gebeurt bij voorkeur via Payconiq of via de bancontact-app op je smartphone.

Verplaatsen of annuleren kan tot 48 uur voor de geplande afspraak. Indien er minder dan 48 uur op voorhand wordt geannuleerd, zal de helft van het honorarium (€35) aangerekend worden als tegemoetkoming. Wordt de afspraak minder dan 24 uur op voorhand geannuleerd, dan zijn we genoodzaakt het volledige bedrag (€70,00) in rekening te brengen.