Sarina Wijnen

Sarina Wijnen Coach Senses Praktijkhuis

Loopbaancoach

ACT-coach – Personal coach

Contact

Ik ontvang je graag, na afspraak, op maandag, woensdag en vrijdag in Senses Praktijkhuis Lier.

Een afspraak maken kan via:

T: 0486-53 19 47

E: wijnensarina@gmail.com

W: www.vind-een-coach.be/coach/sarina-wijnen-lier

Wie ben ik

° 1975

Voor ik coach werd, werkte ik als journalist op het gebied van psychologie. Voor onder andere Vitaya, Goed Gevoel, Psychologies, Yoga Magazine (NL) en Psychologie Magazine (NL) schreef ik artikelen over assertiviteit, burn-out, hoogsensitiviteit, extraversie versus introversie, zelfcompassie, meditatie…

Omdat ik ook met mensen wilde werken, volgde ik een coachopleiding. Ik koos voor het Nederlandse instituut NONONS, in Rotterdam, waar ik een geaccrediteerde, onderbouwde en doorgedreven studie van twee jaar afrondde. Deze opleiding omvatte zowel life- als loopbaancoaching.

Een nieuwe passie ontvouwde zich: anderen begeleiden in hun ontwikkelproces. Ik beschouw het als een voorrecht om mijn cliënten voor mijn ogen te zien opbloeien. Om in het geval van loopbaancoaching te zien hoe ze duidelijke carrièrekeuzes maken en vervolgens actiestappen zetten, om zo hun volle potentieel te gaan benutten.

Naast coach ben ik nog steeds (deeltijds) journalist op het gebied van psychologie. Daardoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen, waar ook mijn cliënten van profiteren.

Opleidingen

 • Master Communicatiewetenschappen, Vrije Universiteit Brussel
 • Training Coachend leidinggeven, MCR, spin-off van Katholieke Universiteit Leuven
 • Training Overtuigend communiceren, MCR, spin-off van Katholieke Universiteit Leuven
 • Training Mindful Self-Compassion, Centrum voor Mindfulness, Amsterdam, door dr. Christopher Germer en dr. Kristin Neff
 • Post-hbo opleiding Coach Intensive, NONONS, Rotterdam, NOBCO- en EMCC/EQA-geaccrediteerd op Practitioner-niveau
 • Post-hbo opleiding Coach Expert, NONONS, Rotterdam, NOBCO- en EMCC/EQA-geaccrediteerd op Senior Practitioner-niveau
 • Masterclass Positieve Psychologie, Better Minds at Work, Antwerpen, door dr. Elke Smeets
 • Training ACT in coaching, See True, NOBCO-geaccrediteerd, Bunnik (Nederland)

Aanbod: loopbaanbegeleiding

‘Vraag niet wat de wereld nodig heeft, maar vraag wat jou tot leven brengt. Want wat de wereld nodig heeft, is mensen die tot leven zijn gekomen.’ (Howard Thurman, filosoof en auteur)

Herken je dit?

 • Ik wil iets anders. Maar ik weet niet wat, ik weet niet waar en ik weet niet hoe.
 • De uitdaging is zoek. Ik wil meer voldoening en plezier uit mijn werk halen.
 • Ik heb het gevoel dat ik mijn talenten niet optimaal benut in mijn job.
 • Ik overweeg een paar carrièremogelijkheden, maar ik twijfel over wat de juiste weg is.
 • Mijn baan levert me veel stress en druk op. Moet ik dit wel blijven doen?

Als je werksituatie je niet (meer) blij maakt, maar je weet niet hoe die te veranderen, dan is loopbaancoaching iets voor jou. In dit traject leer je in vijf sessies je waarden en wensen kennen, ontdek je wat je talenten en sterktes zijn, en welke voorwaarden voor jou essentieel zijn. Daaruit destilleren we een persoonlijke strategie met een heldere keuze en concrete actiestappen om vooruit te bewegen, binnen of buiten je huidige werk. Aan het einde van het traject heb je alles in handen om weer de regie over je loopbaan te nemen.

Doelgroep

Volwassenen (werknemers, werkzoekenden en zelfstandigen)

Coachstijl en methodieken

Mijn cliënten noemen mijn coachstijl warm, empathisch en doelgericht. Ik ben sensitief en mentaal scherp tegelijk. Ik durf ook een spiegel voor te houden als dat nodig is, maar altijd met respect. Ook humor, op het juiste moment, heeft een plek in mijn sessies.

De sessies loopbaancoaching bestaan uit gesprekken, oefeningen en tussentijdse opdrachten. Ik werk vooral vanuit de evidence based methodiek ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Dit wordt aangevuld met elementen en oefeningen uit NLP, positieve psychologie en oplossingsgericht coachen.

Tarief

 • Ik ben erkend loopbaancoach bij het loopbaancentrum Facet. Daardoor kun je bij mij gebruikmaken van VDAB-loopbaancheques, waarmee je 7 uur loopbaanbegeleiding kunt volgen voor maar 11,25 euro per uur.
 • Ook zonder loopbaancheques kun je bij mij terecht. Je betaalt dan 79 euro per uur en 119 euro per anderhalf uur (incl. btw).
 • Terugbetaling: Vaak hebben bedrijven een opleidingsbudget voor hun medewerkers, dat ook kan dienen voor coaching. Voor zelfstandige ondernemers is coaching fiscaal aftrekbaar.