Sinéad Hollander

Sinead Hollander Psycholoog Senses Praktijkhuis Lier

Klinisch psycholoog
Cliëntgerichte psychotherapeut i.o.

Contact

Je kan bij mij terecht in Senses Praktijkhuis te Lier op  dinsdag en woensdag.

Een afspraak kan gemaakt worden via mail of telefonisch. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

T: 0486/39.86.27

E: sinead.senses@outlook.com

Erkenningsnummer Psychologencommissie 982134769

Wie ben ik

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door het denken, doen en voelen van mensen. Ik heb me hierin verdiept tijdens mijn studie Klinische Psychologie en heb mijn Master hierin behaald in juni 2022. Sinds zo lang ik mij herinner, heb ik mij steeds geroepen gevoeld om mensen te ondersteunen bij moeilijkheden en uitdagingen. Ik wil graag samen met jou inzicht krijgen in wat je bezighoudt.

Daarnaast vind ik het belangrijk om mij als hulpverlener bij te scholen. Ik blijf graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Ik wil mijn kennis graag uitbreiden binnen bepaalde problematieken en therapievormen. Dit om een zo optimaal mogelijke begeleiding te kunnen bieden.

In september 2022 startte ik met het vier jaar durende postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie. Met deze therapie werk ik persoonsgericht, dit wil zeggen dat ik niet uw psychische ‘stoornis’ als uitgangspunt neem, maar u aanspreek als persoon en met u onderzoek hoe het komt dat u, met uw voorgeschiedenis en toekomstverwachting, op dit moment klachten heeft. Het gaat om een proces van groei en ontwikkeling en is gericht op duurzame persoonlijkheidsveranderingen. Hier wordt de focus mede gelegd op emoties en lichaam.

Doelgroep

Adolescenten vanaf 12 jaar en volwassenen

Thema’s

Jongvolwassenen en volwassenen kunnen met uiteenlopende vragen en klachten bij mij terecht:

  • verwerking van trauma
  • verlies – rouw
  • stemmingsproblemen en depressieve gevoelens
  • emotionele moeilijkheden
  • innerlijke conflicten
  • problemen op sociaal/relationeel/familiaal vlak
  • hechtingsproblemen

Weet je niet meteen waaronder je jouw gevoelens en gedachten moet plaatsen? Zit je in de knoop of voel je je niet goed in je vel? Dan ben je zeker ook welkom en gaan we samen op zoek naar verheldering.

Werkwijze

Tijdens een eerste verkennend gesprek (intakegesprek) gaan we de klachten, de verwachtingen ten aanzien van therapie evenals jouw krachten in kaart brengen. Indien we beslissen om samen verder te gaan, bespreken we welke vorm van behandeling voor jou aangewezen is. Een behandeling kan bestaan uit individuele therapie en/of er kunnen externe personen bij betrokken worden als je dat wil. De frequentie van de therapie is afhankelijk van de problematiek en van wat jij aanvoelt wat voor jou nodig is.

In de eerste gesprekken wil ik jou graag leren kennen en naar een vertrouwensrelatie toewerken. In de therapeutische relatie staan we op gelijke hoogte, is er wederzijds respect en engagement in een veilige omgeving. Ik zal met oprechte interesse en openheid naar jouw verhaal luisteren. Verder in de gesprekken zullen we inzicht krijgen in je gedachten, gevoelens en gedragingen en gaan we je krachten inzetten om met je uitdagingen om te gaan. Doorheen het proces zal ik transparant zijn naar jou toe en je steeds ondersteunen.

Tarief

€65 voor een consultatie van 60 minuten

Betalen kan cash of via payconiq. Verplaatsen of annuleren kan tot 24u voor de geplande afspraak. Indien er minder dan 24u op voorhand wordt geannuleerd, zal het bedrag aangerekend worden als tegemoetkoming.

Afhankelijk van de mutualiteit is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk.